Szerintetek ilyen az eredeti magyar dögcédula?
Sztori egy ismerősöm azzal vagyánkodik, hogy ő elment jelentkezni szerződéses katonának és megkapta a dögcéduláját és a ruháit is! Ez csak szerintem oltári nagy hülyeség? Illetve hogy néz ki a manapság haználatos dögcédula a magyar hadseregben? Milyen adatok vannak rajta és milyen sorrendben?
Ezen a dögcédulán ezek az adatok vannak ilyen sorrendben:
Vezetéknév
Születési idő
Vércsoport
Hungary
Itt egy kép is rólla :
Az általad linkelt hamis. Műanyag nem szokott lenni a dögcédulán, mert tűz esetén elég.
Az eredeti magyar dögcédulán a következők vannak
HUNGARY
szeméyli azonosítójel (személyi szám)
vércsoport
Minden más csak majomkodás.
a 3. hozzászóló által belinkelt cucc egy eredeti vagy azzal megegyező.
(Egyébként 1956-ban született nő dögcédulája.)
azt azért hozzátenném hogy nálunk csak az kap a jelenlegi rendszerben Dögcédulát, aki misszióba megy.
Ha felszerelsz nem kapsz dögcédulát.
Nekem sosem volt ilyenem pedig 27 hónapot lenyomtam az Osztrák-Magyar határon.
Érdekességképpen megemlítem hogy a bányászoknak a csizmasarkába volfrámból volt beütve az azonosítójuk. Egy sújtólégrobbanás esetén ha feltárták a helyszínt volt rá remény hogy bizonyító erejű dokumentálható nyomokat találnak. Adja a Teremtő hogy sosem kelljen használni.
Egy időben (valamikor a 80-as évek végétől)a katonakönyv kiállításakor automatikusan kiadták (benne volt a könyv hátuljában amit bevonuláskor elvettek a bakától ). Ha valaki elhagyta, akkor az illetékes "M" tiszt minden további nélkül pótolta.
Az egészségügyben dolgozó nők az átkosban kaptak katonakönyvet, és hozzá dögcédulát. Gyanítom, hogy a belinkelt kép is egy ilyen személyé volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!