Hogy lehetek katona? és hol ha nem a honvédségnél? Mert ott jelentkeztem, de tuljelentkezés van. Légios lehet nő a fronton? Mert a frontra szeretnék menni.
A válasz írója 56%-ban hasznos válaszokat ad.
Te sem vagy teljesen egészséges :D.
Szia kedves 56%-os válaszoló csajszi!(gondolom nő vagy hiszen írtad,hogy majdnem katonanő lettél)
Először is nem Obamáék buktattak meg,akkoriban nem ő volt az elnök.
Amúgy nem megbuktattak,hanem az összevont gyakorlaton már én nem voltam képes megfelelni fizikailag,hiszen NŐ vagyok,az már nekem nem ment.Nem is sajnálom,mert nyoma azért van,hogy elvégeztem egy ilyen típusú tanfolyamot,és büszke vagyok rá,hogy ott lehettem.Egyébként egy angol csajjal voltunk mi ketten nők a 20 fős csapatban.A fiúk nagyon sokat segítettek,de a kiképzők húztak le:(
Mint késöbb megtudtam már a tanfolyam elején megvolt a létszám,akiket mindenképp RANGER-ré kellett avatni,a többire meg azt mondták,hogy a kiképzők dolga a kiszórásuk.Engem kiszórtak.Nincs is evvel semmi baj,élménynek,tapasztalatszerzésnek nem volt rossz.
Igen külön kell pakolni a testrészeket,amíg ott helyben vizsgálat folyik,elvileg minden halálesetet kivizsgálnak,és sajnos az eü.katonák dolga szétválogatni,nem a katonaorvosé!
Ne akard ezt sose átélni,azért írtam tegnap,hogy mindenre felkészítenek itthon mielött háborús hadműveleti területre kimész,de ezekre senki nem tud felkészíteni,nincs az a demonstráló film ami hasonlítana az élőben történő dolgokra.Az csak ott éles helyzetben derül ki,hogy mi lesz a reakciója a katonának.Pont ezek miatt van külön pszichológus mellettünk,és bizony sokan jártunk hozzá...
Nem értem mi köze van a lepontozottságodnak a katonasághoz? :S
Szép napot!
a katonanő.
1 nő nem lehet légiós!
Először is: Végezd el vagy a Kinizsit vagy a Zrínyit,menj dolgozz minimum 1 évet ott,ahová helyeznek és ha utána minden vizsgálaton megfelelsz kivisznek külföldre.Addig nem!
Szerintem előbb csináld meg a felvételit,juss be,csináld meg a 3 hónap kiképzést,aztán még a 10 hónapot is csináld meg [ha a Kinizsibe mész] és avassanak fel őrmesterré.Szerintem addig,ne gondolj a "frontra".
Katonanő:Veled meg teljesen egyetértek. :D
Az a baj, hogy én elvégeztem a Zrínyit is, meg a Zalkát is, és mégis csak 56% ot kapok ettől a féleszű pontozótól. Tik meg úgy látom, aszerint osztjátok a letolást, ki hány %-os?
Majdnem azt írtam, hány kg-os. Egyébként az hogy nő vagy, nem jelenti, hogy gyenge vagy. Csak annyit, hogy keveset edzettél. DE úgy látom, nem értetted meg a kérdésemet: miért kell a kezeket külön tárolni a lábaktól? Nem halottanként kell összerakni őket? Jut eszembe: Tataiak vagytok?
Helló 56%-os válaszoló!
Na akkor Te idősebb lehetsz,ha Zalkát írtál:)
Zalka átváltott azóta Bólyaira...Bólyai meg beolvadt a Zrínyibe:(
Nocsak milyen szakon végeztél?
Igen amúgy pontosan tataiak vagyunk:)
Gondolom rájöttél a missziós tapasztalatokból amiket írtam,csakis tatai lehetek:)
Hát igen egyre több és több missziót vállalunk be,már alig hagyunk valamit Debrecennek:)
Na jó a következő PRT-t Debrecen adja.
Figyelj igazán én sem tudom miértjét,de abban a misszióban,ahol én (is) szedtem össze hullát,ott külön kellett felcimkézve pakolni a testrészeket.
Gondolom a kórbonctanon "rakták össze",és haza már "egy csomagban" küldték.
Egyébként én soha nem pontozok senkit se fel se le,mert szerintem egy válasz hasznossága nem ebben az idióta százalékban mérendő.Nem?
Úgyhogy a lepontozásokat nem tőlem kaptad:)
a katonanő.
Muszáj hozzászólnom mert itt egyesek akkora sültbaromságokat írnak le, hogy az nem igaz. Mi az, hogy nem lehet külföldön katona mivel magyar? Elmondom, hogy ha van külföldön állampolgársága akkor lekakilják, hogy hol született... Az egy másik baromság, hogy nem veszik fel mert nő. A RANGER-ök frissen kiképzett zöldfülüi között 20-30%-a nő. Amúgy "katonanő" történetei elég sok mesés elemet tartalmaznak. Te voltál már békefentartó, ranger, magyar honvéd most pedig egy rajparancsok vagy. Hát csesszen meg a ló te csak Rambo kislánya lehetsz.
A kérdezőnek pedig: ha külföldön szeretnél katona lenni akkor az adott országban állampolgárságot kell szerezned és jelentkezni a hadseregbe. USA-ban még válogatni is tudsz (USMC, Ranger, Delta erők stb, stb). Majd aztán ott elvégzed a sulit (Ranger-eknél kb. 60-61 napos) és ott kapsz egy rangot. Majd onnan irányítanak el oda ahova ők akarnak.
Katonaságnál nincs rang, az a bárónak van meg a grófoknak.
RENDFOKOZATNAK hívják! :D
Mindegy jót mosolyogtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!