Katonailag elképzelhető-e, lehetséges-e, hogy Magyarországon valamely szélsőséges szervezet államcsínyt kövessen el?
Miért kellene államcsínyt elkövetniük? Hiszen a szélsőséges szervezetek vannak hatalmon...
Nem tudom, ki hogy van vele, de számomra az a szélsőséges, hogy a magyart már mindenért üldözik a saját országában, miközben munka híján éhen dögölhet, és még azt is elvárják, hogy mindehhez jó képet vágjon.
Nem tudom mit értesz államcsíny alatt Európában, de a valódi Európában ilyen tettek és hazugságok után demokratikus kormány nem maradhatott volna a seggén.
Pl. 2006 őszén időszerű lett volna valami ejnye-bejnye, de ez a társadalom olyan mint a birka.
A fegyveres szervezeteknél is túl sok a semlegesen meghunyászkodó alkatú kisember.
Jedem das Seine.
"Katonailag elképzelhető-e, lehetséges-e, hogy Magyarországon valamely szélsőséges szervezet államcsínyt kövessen el?"
Nem. Ehhez több tízezer fős fegyveres szervezet kellene, amit a lakosság legalább jelentős kisebbsége is támogat.
"Szerintem minden azon áll vagy bukik, hogy az egyes fegyveres testületekben hány szimpatizánsuk, "alvó ügynökük" van."
Pontosan annyi szimpatizánsuk van (esetleg kisebb különbségekkel) a hadseregben/rendőrségben, mint a lakosságban. Ha a többség az X szervezet szimpatizánsa, akkor a lakosság nagy része is X szervezet szimpatizánsa, és akkor a választáson X győz, így a puccs teljesen fölösleges és nem is kerül rá sor. Ha X szervezetnek a lakosság egy elenyészően kis része híve, akkor a hadseregben/rendőrségben sem lesz többségben az X-párti álláspont, ezért ha X puccsot szervez, leverik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!