A magyar királyi honvédség is használt előremutató cuccokat a második világháború vége fele,1944-45 között?
Előremutató cuccok alatt az StG 44-es gépkarabélyra és a terepmintás gyakorlókra gondolok, olyasmikre, amikben a Waffen SS katonái és a Fallschirmjäger-ek flangáltak:
A Bundeswehr mostani, Flecktarn terepmintája egy az egyben a második linken levő terepminta átszínezése.
Vagy az AK-47 és a 7.62x39-es lőszer az StG 44 és a 7.92x33-as lőszer "koppintásai".
De nem lehetne visszatérni a kérdésre a "Mi előremutató" megvitatása helyett ?
Elnézést nem voltam biztos a tank toronnyal kapcsolatba utánanéztem és tévedtem. Az első forgatható torony a franciák gyártmánya:
"A forgó tanktorony mint olyan magyar találmány"
Mondj már egy olyan találmányt ami nem magyar!
A forgótorony mint olyan már létezett a hajókon....Mellesleg a Csaba egy páncélkocsi voltnem harckocsi, és előtte már bőven volta forgótornyok a világ harckocsijain.
...Na jó ez volt a kötekedés....Bocs!!!
A valóság az, hogy az 1. vh (nem nem nem a második vh) előtt néhány fiatal tiszti iskolás tett egy javaslatot egy olyan eszköz megépítésére, ami egy - akkor éppen új találmányként terjedő - autó páncélozásáról szólt, aminek a tetejére pedig egy forgótoronyba elhelyezett géppuska lett volna szerelve.(ez valamikor 1910 környékén volt. Az akkori kellően bölcs hadvezetés a az ötletet elvetette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!