Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Azok, akik eddig feleslegesnek...

Azok, akik eddig feleslegesnek, értelmetlennek tartották a Honvédséget, azok változtattak álláspontjukon a kelet-európai és franciaországi események után?

Figyelt kérdés
Kelet-Európai események alatt a Ukrajna polgárháborúba keveredésére és a kialakult második hidegháborúra gondolok, franciaországi események alatt meg a párizsi mészárlásra.
2015. jan. 17. 15:27
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Én is a hivatásos és szerződésesekből álló hadsereg híve vagyok, mert azok motiváltak és nagy harcértékűek a besorozottakkal ellentétben.
2015. jan. 17. 16:32
 12/16 anonim ***** válasza:
Ja régen sorkatonaság munkaviszonynak számított, horvátok útépítésre is használták őket. Most a friss tanuló aktív munkanélküli, egyik szakmát a másik után végzi el, egészen addig amíg nem menekül el itthonról. Most NATO mondj meg, hogy mennyit és mire kell költeni vagy hol kell idegenben harcolni. Jelenleg ezért nincs honvédségünk.
2015. jan. 17. 17:05
 13/16 anonim ***** válasza:
57%

"A sorkatonaságot 80-as IQ fölött illik ellenezni."

Arrogáns, nagyképű a válaszod, csak személyeskedni tudsz.

Svájcban sorkatonaság van. Svájcot pedig nem úgy ismerjük, mint a "80-as IQ" alattiak országát...

Szerintem ott téged néznének hülyének.

2015. jan. 17. 19:55
 14/16 A kérdező kommentje:
Norvégiában, Ausztriában, Németországban és Izraelben is tartanak fenn sorkatonaságot. Az olyasfajta, védekező jellegű sorkatonaság nem lenne rossz ötlet.
2015. jan. 17. 19:58
 15/16 anonim ***** válasza:

13: Kicsit azért arrafelé más ám a sorkatonaság, mint ami itthon volt. Svájcban konkrétan még haza is viheted a fegyveredet és jellemzően olyan az egész, mint egy munkahely. Reggel bemész a laktanyába, este meg irány haza. No meg többet tanulnak az egész idő alatt, mint amennyi itthon volt jellemző.

Magyarországon egyszerűen nem lenne keret egy normálisan működő sorkatonaság felállítására. Ha meg mégis újra bevezetnénk, visszatérne az az időszak, amikor bevonul az ember és egész nap hülyeségeket csinál, hogy ne unatkozzon. A normális harcászati kiképzés pedig felejtős.

Egyébként ezt találtam:

"32 éves koráig ugyanis minden svájci férfi, tartalékos katona is egyben (újonckiképzésük után is körülbelül 3-4 hetet szolgálnak a haderőben). Otthonukban tartják egyenruhájukat, teljes felszerelésüket, fegyverüket. Fegyverükhöz (egészen a közelmúltig) járt 50 lőszer is egy lepecsételt fémdobozban. Ez annyiból talán nem meglepő, hogy Svájc Európa egyik legmilitaristább országa (információk szerint a lakossága akár 12 órán belül mozgósítható)."

Magyarországon szerintem az első kocsmai verekedés után elsülne a fegyver konkrétan.

2015. jan. 17. 20:11
 16/16 A kérdező kommentje:

Amikor feloszlatták a Munkásőrséget és átmentünk a szocializmusból kapitalizmusba, akkor az új rendszerrel szemben bizalmatlan ex-munkásőrök meglovasították fegyvereiket a leadás helyett. PPSZ-41-eseket, AMD-65-ösöket és AMP-69-eseket lovasítottak meg. Ez a fajta vehemensen politizál, gyűlölködik, kívánja mások halálát, tüntet, és mégse csinálnak vérfürdőt.

Nálunk 300-400ezer illegálisan tartott fegyver van és mégis csak egyszer-kétszer történik komolyabb fegyverekkel (gépkarabélyokkal) bankrablás vagy leszámolás. Azokat is ilyen nemzetközi bűnbandák követik el.

2015. jan. 17. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!