Aszad kormánycsapatai (Szíriai Arab Hadsereg) jól látom, hogy kart lendítenek? És ha igen, miért? (32 másodperctől nézzétek)
2014. dec. 28. 20:46
1/10 anonim válasza:
A karlendítés nem feltétlenül náci, mint a szvasztika sem, de amúgy jó kis film volt, tetszett!
2/10 A kérdező kommentje:
Igen, én is tudom, hogy nem feltétlen náci. Nem mondom biztosra, de mintha a töri tanárunk mondta volna, hogy a Római Birodalomban is használták a karlendítést, ezért használta Hitler is, mint III. Birodalom vezére.
Csak azt furcsálltam, hogy a jelenkorban is használják. (ezért is tettem fel a kérdést, hogy jól láttam-e)
Örülök, hogy tetszett!
2014. dec. 29. 00:38
3/10 anonim válasza:
Inkább a "töri tanárunk" tekintetében lenne miről beszélni
4/10 A kérdező kommentje:
Ezt hogy érted?
2014. dec. 29. 01:03
5/10 anonim válasza:
Jól mondja, Mussoliniéknál tett látogatása során tetszett meg Hitlernek a köszönés (többek közt), Mussolini pedig a Római Birodalom-kori katonai kultúrából örökítette tovább.
Hogy Szíriában miért használja a sereg, azt nem tudom. Egy 70 éve már nem divatos - érthető okokból. Bár ha onnan nézzük, hogy klasszikus keménvonalas diktatúra, akkor érthető a provokáció.
6/10 anonim válasza:
Mert a baathizmus gyökerei a német nemzetiszocializmusig mennek vissza. Az arab nacionalisták sok mindent - például a karlendítést - átvettek a náciktól.
7/10 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat!
2014. dec. 29. 09:49
8/10 anonim válasza:
9/10 A kérdező kommentje:
Hát nem lehet valami sok eszed, ha szerinted az IS az jó...
2014. dec. 29. 18:09
10/10 Yepp1999 válasza:
Nekünk annó a töritanárunk azt mondta ,hogy a karlendítés a jövőbe mutató utat jelképezi ,vagy valami hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!