Szerintetek melyik jelenleg az orosz hadsereg legfejlettebb, vagy legújabb tankja? Terveznek az oroszok egy új tankot bevezetni?
NA most az orosz haderő legfejlettebb tankja a T-90... DE voltaképpen ez is csak a T-80-as jobb elemeivel felturbózott T-72-es...
Na most hogy felvenné e a harcot az M-1-essel, az egy örök rejtéj marad... Ugyanis a tankokat nem igazán azzal a célzattal építik, hogy egymással csatázzanak... Túl költséges lenne... A modern lovasság szerepét vették át, főleg a szárnyakon, mint bekerítés, hátsó lépcsők és menetoszlopok támadása, az utánpótlási vonalak elzárása...
Azt tudjuk, hogy az alap T-72 esélytelen volt az M-1-el szemben... Ezt az első öbölháború bizonyította is...
Lehet, hogy rosszul tudom, de a T99 kinai és nem orosz. Mellesleg egy t72-t gyúrtak össze a leoparddal. Mindezt kínai minőségben.
Az oroszok legmodernebb, rendszeresített harckocsija a T-90 (ahogy valaki fentebb írta).
Azonban az oroszok nem voltak igazán megelégedve vele, mivel csak kb 700 db-ot rendeletek (az oroszoknak valahol 11-12000 harckocsija van, ebből a többség T72 és T-62 változat.) Gőzerővel folynak az új harckocsi tesztek, azonban a pénz nagy úr. A 90-es évek szegény időszakában elmaradtak a kutatások és tesztek. Ezt most kellene behozniuk, azonban a 20 éves elmaradást igen nehéz pótolni. A páncélzat, fegyverzet vonatkozásában talán nem is lenne gondjuk, de a modern elektronikai és informatikai fejlesztések akadoznak. Sok ilyen eszközt külföldről kell pótolniuk (pl a tűzvezető rendszert a franciáktól szerzik be.)
Igy van, a T90C a legfejlettebb, az indiai Thar sivatagban is kipróbálták és a szélsőséges viszonyok között jól vizsgázott.
A dicstelenül leszerepelt izraeli Merkava Mk4 -gyel hasonlították össze ( sokat kilőttek közülük éles bevetésekkor), amely német főegységekkel készül, de biztos, hogy veri az Amramsot is.
Utolsó!
Milyen az a T90C? Miben mert erről a változatról nem hallottam.
India a T90A exportváltozatát gyártja Bishma néven. Ezek szerint van egy újabb változat?
Ez az:
ez a cikk még 2011-ből :"Ismertté váltak az uj orosz tank adatai"
és ez mostanról:
"T90C a Merkavák ellen, az izraeli "Harci szerkér"
messze lemaradt"
46 tonna a T90C súlya, ami jelentősen kevesebb mint az М1А2SЕР Abramsé és a német Leopard 2А6-é, viszont kevesebbet fogyaszt. Mindenféle éjjellátó kamerával is felszerelték
Nekem tetszik :-)
Ja hogy ez egy T90S. Hát ez a T90 exportváltozata.
Elolvastam a cikket. Sajnos az orosz tudásom már jelentősen megkopott, azonban azt sehol nem olvastam, hogy a Merkavát és a T90-et együtt tesztelték volna.
Ez -az én olvasatomban- csak egy értékelés, ahol az "elfogulatlan" szerző megmagyarázza, hogy miért jobb a T90.
A Thar sivatag pedig csak úgy kerül szóba, hogy a T90 ott is jól szerepel, a Merkava pedig csak a közel-keleti térségben szerepelt eddig, más éghajlaton illetve földrajzi környezetben még nem bizonyított.
Akár igaza is lehet a cikkírónak, csak éppen az elfogulatlansága kicsit kérdéses.
Mellesleg az oroszok a T90-ből a beszerzést 2005-ben befejezték. a 12000 harckocsiból csak 700 db-ot cseréltek erre a típusra. Inkább a meglévő T72. és T64 állományt újítják.
Az új harckocsit...ahogy valaki már fentebb írta...2015-ben tervezik rendszeresíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!