Ha háború van és az országot kell védeni, akkor minden férfinak be kell vonulnia? Milyen ágazatban dolgozók nem vonulhatnak be?
Figyelt kérdés
Politikusok és egészségügyileg alkalmatlanok pl. biztos nem. De gondolom vannak mások is.. Kik?2014. dec. 13. 21:06
11/15 anonim válasza:
Én építőipari iskolában tanulok, és ott azt mondta az egyik tanár, hogy háború esetén nagy esélyünk lenne munkaszolgálatosként végezni. Persze miután megvan a szakma.
12/15 anonim válasza:
A tanarad kissé felkészületlen. Munkaszolgálat mr nincs. Egyébként pedig ezek a zsidó, politikailag megbízhatatlan, bűnöző, valamint hadi szolgálatra alkalmatlanokból kerültek ki. Ha a tanárod arra gondolt, hogy a szocializmusban voltak építő alakulatok (köznyelvben munkaszolgálatos) akkor el kell hogy keserítselek. Hivatalosan ezek "műszaki alakulatok". háborúban építenék a hidat, javítanák a harckocsik által széttaposott utat, vagy árkot ásnának...mindezt háborús környezetben, ahol röpködnének a különböző méretű és tartalmú lövedékek.
13/15 anonim válasza:
Szerintem minden férfit be kellene hívni katonának aki még nem nyugdíjas (65 éves korig). A katonák most is addig szolgálnak mint egy civil munkaválaló. Ezzel eggyet értett 2012 01 01.-én Orbán Viktor és a civil nép is.
14/15 anonim válasza:
Mindenkit be kellene hívni 65 éves korig ?
Nem férnének el a laktanyában !
Mihez kezdenénének velük ? Van 100 tankunk,200 harcjárművünk , 12 vadászgépünk ,0 helikopterünk ,12 ágyúnk , pár tízezer 30 éves kézifegyverünk , 20 darab légvédelmi rakétaindítónk , ehhez nem kell 200 e katona....
15/15 anonim válasza:
13-as vagyok. Az első mondatomban ott van a szarkazmus. Csak arra akarok kilyukadni, hogy nem a semmiért volt a szolgálati nyugdíj. 40-45 felett már nem tud egy katona, tűzoltó, rendőr sem versenyezni a fiatalokkal. Csak ilyen alapon hívjuk be a tatákat is ha baj van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!