Érettségivel vagy hogy?
Őszinte leszek: ha nem tudsz matekból egy kettes érettségit produkálni nincs helyed a hadseregben.
Én elég hülye voltam matekból, soha nem tanultam rá, szenvedés volt minden óra, de egy kettest-hármast simán össze lehet hozni függvénytáblával és egy kis gondolkodással.
Ha tényleg az az álmod hogy a hadseregbe menj akkor küzdj érte: ülj le a seggedre és gyakorolj, menni fog!
Ha csak ennyit tükrözne az érettségi, akkor neked is csont nélkül meglenne, és nem buktál volna meg. A bukás és a nem bukás között nem az a különbség, hogy mennyit jártál iskolába, hanem hogy tudod-e kettesre az anyagot.
Tanulj még, és érettségizz le. Ma már a hadseregben is képzett emberekre van szükség, és te is rosszul fogod érezni magad, ha a beosztottaid mind képzettebbek lennének nálad.
Az érettségi azért tükröz valamit: képes vagy annyira logikusan gondolkodni, hogy megcsináld a matekot, képes vagy három egyenes mondatot leírni a magyarhoz, tisztában vagy az alapvető történelmi fogalmakkal, beszélsz valami nyelvet stb..
Hidd el nem egy egetrengető szint az érettségi, én támogatom, hogy ne legyen a hadseregben olyan akinek nincs.
A 8 általános és az érettségi között nem lesz különbség rendfokozatban, mindenképpen közkatona leszel az alapkik után.
Pusztán annyi a különbség, hogy érettségivel van lehetőséged az előmenetelre, 8 általánossal nem igazán, legfeljebb tisztes lehet, de altiszt már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!