Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A matek kizáró ok lehet?

A matek kizáró ok lehet?

Figyelt kérdés

Ha mondjuk valakinek nincs érettségije matekból, mert felmentették (discalculia), attól még lehet szerződéses katona, vagy ez kizáró ok lehet?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2014. nov. 6. 10:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy az lehet katona, aki nem tud számolni.

Elég sokszor múlhat az életed ezen.

2014. nov. 6. 11:33
 2/7 A kérdező kommentje:

Tudok számolni, nem vagyok hülye, csak az uccsó gimis évemet másik suliban kezdtem és nagyon nehéz volt megzokni mindent, azt ez telibe lehúzta nem csak a matekot, hanem a többi tantárgyi átlagomat is. Azt egyszercsak gondolt egyet és vizsgálatra küldött a nevtanba, ahol valóban úgy voltam vele, hogy márcsak azért is elcseszem, mert annál a tanárnál esélyem sem lett volna átmenni matekból. Am azelőtt 3-as átlagom volt szinte mindig és az IQ-m is kb 4 tesztből 110 és 125 között mozgott, tehát átlagos...

Azért köszi a választ.

2014. nov. 6. 12:00
 3/7 anonim ***** válasza:

Háát, pedig papírod van róla, hogy nem tudsz. Bocsi, de ezzel a húzással elvágtál sok lehetőséget magad elöl. Például építészmérnök sem lehetsz már.

Esetleg egy felülvizsgálat és egy matek érettségi segíthet a dolgon. Erre van lehetőséged bármikor.

2014. nov. 6. 12:25
 4/7 A kérdező kommentje:

És esetleg ha tudnál segíteni, akkor hol tudok vagy tudnék felülvizsgálatot kérni? Ha az esetleg nem ok, akkor max megpróbálkozom az érettségivel...:)

Köszi mégegyszer.

2014. nov. 6. 12:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Jelentkezz matek érettségire, ha sikerül akkor lobogtathatod a papírost, ha nem akkor nem veszítettél semmit csak a vizsgadíjat.
2014. nov. 6. 18:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Egyébként lehetsz. 8 osztályt végzett emberek is lehetnek szerződésesek.

Mellesleg a jelenlegi kiképzendő állományban is van egy srác aki fel volt mentve matek alól és itt van.

2014. nov. 7. 17:55
 7/7 anonim ***** válasza:

"Tudok számolni, nem vagyok hülye, csak az uccsó gimis évemet másik suliban kezdtem és nagyon nehéz volt megzokni mindent, azt ez telibe lehúzta nem csak a matekot, hanem a többi tantárgyi átlagomat is. Azt egyszercsak gondolt egyet és vizsgálatra küldött a nevtanba, ahol valóban úgy voltam vele, hogy márcsak azért is elcseszem, mert annál a tanárnál esélyem sem lett volna átmenni matekból. "

Gratulálok, pont ezzel bizonyítottad, hogy h.lye vagy. Nem megy a matek és ahelyett, hogy tanulnál rá, inkább eljátszod, hogy nem értesz semmit. Taps-taps. Legalább megtudtam, hogy ezért van mostanában minden egyes rohadt osztályban 2-3 "felmentett ember", miközben 7-8 éve szinte sehol sem volt egy sem.

2014. nov. 8. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!