Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A spanyol idegenlégió az...

A spanyol idegenlégió az milyen? Keményebb mint a francia?

Figyelt kérdés
Minden infó érdekelne róla.

2014. okt. 18. 19:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
17%

nemzeti alapon szerveződő hadsereg, maximum a neten nézhetsz róla képeket, közelebbi kapcsolatba nem nagyon fogsz vele kerülni!

ha igazi magyar vagy és FÉRFI? akkor irány a magyar hadsereg, és szolgáld a hazádat, különben hazaárulást követsz el.

2014. okt. 18. 19:43
 2/11 A kérdező kommentje:

Mert mért követnék el hazaárulást ha odacsatlakozok? És mért ne tudnék oda csatlakozni?

Azt gondoltam hogy nemzeti alapon szerveződő hadsereg, egy kicsit bővebben nem lehetne? :D

Amúgy meg hazafias érzelmű vagyok (ez egy kicsit hülyén hangzik :D), a honvédséghez szeretnék majd bekerülni, ezt a kérdést csak kíváncsiságból tettem fel.

2014. okt. 18. 20:13
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem hazaárulás ugyanis egy szövetséges ország hadseregébe csatlakozni nem hazaárulás.
2014. okt. 18. 21:27
 4/11 anonim ***** válasza:

Kedves első!

Mióta olyan profi a Honvédség, hogy Afganisztánból szolgálja a hazánkat?

Az nagyobb hazaárulás, hogy idegen érdekeket szolgálunk idegen földön. Mégis mi köze van Magyarországnak Koszovóhoz, Ciprushoz vagy Afganisztánhoz, amikor még az itthoni rendfenntartás is messze meghaladja a képességeit eme csodás "hadseregünknek". Szeretem a hazámat, de nem leszek annyira birka, hogy más kezére malmára hajtsam a vizet.

A kérdezőnek:

A Spanyol légiót felejtsd el, az csak is spanyol ajkúak számára elérhető. Feltételezem semmi közöd hozzájuk.

A Francia Idegenlégió pedig épp elég kemény ahhoz, hogy a már alapkiképzésen túlesett légionáriusok nagy része lelépjen az 5 éves szerződés lejárta előtt, de legalább ott megtanítanak a katonalétre és nem csak golyófogónak fognak használni. Viszont egy átlagos napi 8 órás külföldi melóval megkeresed azt, amit a légiósok kapnak, ha épp nincsenek bevetésen. Habár egy jó diplomával 2-3 szorosát is kaphatod a légiósok külföldi fizetésének. Szóval oda tényleg csak azért jó menni, ha ez az életcélod, vagy szeretnéd elfelejteni a múltat.

Ha úgy döntesz, hogy csatlakozol, akkor éld ki magad civilként, mert ott 1 6 hónapig biztosra veheted, hogy nem lesz nyugodt perced sem és ezt éreztetni is fogják veled. Mentálisan így is, úgy is meg fognak törni.

2014. okt. 19. 12:55
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Nem tudtam, hogy csak spanyol anyanyelvűek csatlakozhatnak oda, kár, de nem akartam amúgyse hozzájuk csatlakozni, csak kíváncsiságból kérdeztem. A francia idegenlégiót pedig már jól ismerem, kiolvastam már néhány volt légionárius könyvét, tényleg nagyon kemény, de úgy tudom nagyon jól megfizetik őket, viszonylag jó zsoldot kapnak. Én már annak is örülnék ha majd felvennének a honvédséghez tartalékosnak.

Köszönöm a választ.

2014. okt. 19. 15:56
 6/11 anonim ***** válasza:

"de úgy tudom nagyon jól megfizetik őket, viszonylag jó zsoldot kapnak."

jahh

alapbérük a mindenkori francia minimálbér.

erre jönnek a különféle pótlékok, amik tényleg megdobják a fizut, de nem akkor amikor pl 4-5 hónapot vagy franciaföldön vagy volt francia gyarmatokon ahol szintén csak az alapbér van elszámolva.

2014. okt. 19. 16:05
 7/11 A kérdező kommentje:
Hát én azt olvastam hogy nagyon sokan a jó zsold miatt csatlakoznak a légióhoz, meg nagyon sokan leszerelés után szinte gazdagon mennek haza. Hát akkor lehet hogy mindegyik könyvben túloztak, amiket olvastam.
2014. okt. 19. 18:18
 8/11 anonim ***** válasza:
90%

A fizetés tényleg elég pocsék, ha számításba veszed a körülményeket.

NINCS akaratod, amíg az egyenruha rajtad van. Azt teszed amit a feletteseid mondanak és kussban csinálod, mint ha ez természetes lenne. Éjszaka kitalálják, hogy most vécét kell pucolni, akkor azt teszed és a segédeszközöd egy pénzérme lesz... Havi szinten kb. 2000 euró lesz a fizetésed cakk-pakk(egy afgán misszió viszont "kicsit" felnyomja ezt) ebből az első éven levonják a felszerelésed részét vagy egészét. Azt hiszem ha 5 évet szolgálsz és tényleg, csak létszükség alapon költesz(élelmiszer, néha egy-két berúgás, egy telefon és laptop), akkor 15 millát összehozhatsz(legalábbis azt hiszem, hogy ennyi volt számolva, lehet, hogy 25) persze forintban kifejezve az összeget. A Honvédségnél pedig igencsak korlátozott a fizetés, de egy misszió itt is megdobja a fizetésed. Ha honvédnek állsz, mindenképp vegyél részt annyi misszión amennyin csak lehet, mert világot látsz és még jól meg is fizetnek érte, mondjuk ahova békefenntartónak vezényelnek nem egy gyöngyszeme az országnak, de legalább ingyen jutottál el oda, ahova mások életükbe nem fognak eljutni.

A honvédségnél 2 olyan vizsgálat van, ami lemorzsolja a jelentkezők egy jelentős részét, egyik az EÜ, itt van hogy olyan miatt küldenek el, amivel mást felvettek(mondjuk ez nagyon sok hadseregnél és persze a rendőrségnél is így van, hogy megnézik a pofát és ha tetszik, akkor egy kicsit elnézőbbek vele) a másik a pszichológia, itt mindig sokan peregnek ki, és ha hazudsz akkor már lőttek a terveidnek. Szóval vagy jól hazudsz, vagy pedig igazat mondasz. A fizikai teszt egy nulla, mert egy sportosabb középiskolás vígan elboldogul vele, szóval arra elég 3-4 hónapot rááldozni, hogy mindenben bőven hozd az elvárást. 3200m futás, fekvő, felülés és húzódzkodás szokott lenni, néha meg úszást is beleteszik a tesztek közé.

Ha kíváncsi vagy honnan tudok ennyit, a válaszom: kb 6 éve tudom, hogy katonai/rendvédelmi pályán szeretnék tevékenykedni. Eleinte a rendőrség vonzott, habár hamar beláttam, hogy akkor csak egy senkiházi lennék, mert a lakhelyemen(B-A-Z megye) csak gyökerek vannak, akik félnek tenni "ellenük". Aztán tavaly volt (bal)szerencsém ellátogatni a miskolci rendészetibe, na ott megértettem a rendőr vicceket és végleg lezártam ezt az eshetőséget. A Honvédség felől 2-3 évig aktívan érdeklődtem és ennek köszönhetően vagyok még mindig úgy ahogy képben a felvételit illetően. De elmúlt ez a fellángolás is, amikor rájöttem, hogy csak bohóckodni mennék oda, mert nagyon pocsék a kiképzés világszínvonalon. A Francia Idegenlégió viszont jelenleg is nagyon érdekel és mindenképp meg fogom próbálni. Azért is maradt ez meg, mert tudom, hogy ott tényleg túl kell lépnem majd a határaimat minden téren. Számomra ezt jelenti katonának lenni, és nem azt, hogy nap mint nap laktanyát sepregessek 8 órában. Viszont idén kezdtem meg az egyetemet is, mert annyira balek nem leszek, hogy a jövőmet egy lapra tegyem fel. Amikor elvégzem majd a sulit utána megpróbálom, és ha nem sikerül, akkor folytatom a tanulmányaim Msc-n. Amit ha elvégzek szintén megpróbálom az idegenlégiót, de már utoljára, hisz, addigra olyan munkaerőt fogok jelenteni, amivel könnyedén megkeresem az ottani fizetést(itthon) úgy, hogy azt csinálok amit szeretek. Ha pedig még ki is megyek külföldre akkor többszörösét keresem annak, mint amit ott keresnék. Viszont a pénz nem minden... hiába keresel sokat, az nem helyettesíti a kalandokat, amiket átélhetsz egy hadsereg kötelékeiben.

Azt javaslom, hogy ha tudod, hogy Honvéd akarsz lenni, akkor mindenképp menj a szentendrei tiszthelyettesképzőbe, mert így nagyobb eséllyel kerülsz a hadseregbe és már rangod is lesz.

Megint hosszú lettem, de ha kérdésed van, nyugodtan írd meg privátban és megválaszolom, ha tudom.

2014. okt. 19. 22:29
 9/11 A kérdező kommentje:
Utolsónak köszönöm a választ, nem baj ha hosszú egy válasz, csak legyen tartalma.
2014. okt. 20. 18:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha nem mehetne külföldi akkor nem idegen légió lenne. Lehet csatlakozni még azthiszem de elég népszerűtlen,inkàbb aki légioba akar menni az a franciàkhoz megy. De kérdezz utána másoknál
2020. ápr. 18. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!