Miért van szüksége anyahajóra Brazíliának, Olaszországnak, Spanyolországnak, Thaiföldnek?
Úgy tudom, hogy a repülőgép-hordozók célja, hogy képesek legyenek az anyaországtól távol is biztosítani a légifölényt, ütőképes haderőt. Távoli háborúkhoz szükséges.
Spanyolországnak és Olaszországnak már nincsenek messzi, tengerentúli érdekeltségeik, melyeket védelmezni kell, Brazíliának, Thaiföldnek pedig sosem volt. Ezen országok nem nagyhatalmak, csak középhatalmak és Thaiföld kivételével demokratikusak. Nem szoktak más országokat fenyegetni, megtámadni, a hadseregük inkább csak önvédelemre szolgál. Ezt a feladatot viszont a szárazföldre telepített légierő is ellátná szerintem.
Az ország státuszát erősíti.
Egyébként sohasem lehet tudni mikor jön egy újabb háború. Brazília: van vize és olaja, Thaiföld: remek ipart épített ki (a kínaiak szomszédjaként nem árt pár anyahajó).
Az olaszok és spanyolok meg szerintem csak "megnőzni" akarnak vele. De az észak-afrikai NATO akciókhoz még jól jöhet, pár anyahajó a földközi tengeren is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!