A szerbeknek mi a véleményük az 1453-as Nándorfehérvári csatáról?
Nándorfehérvár ma nem Szerbia fővárosa? :D (lehet én vagyok abszolút tudatlan)
De szerintem semmi érdekes, bár a nagyszerb nacionalisták biztos maguknak tekintik az egészet.
BlackSword:
Nyilván én vagyok a nagymagyarhungarista gyűlölködő, mert leírom a véleményemet.Az igaz, hogy lehettek rácok is a magyar seregben, de azért ne állítsd már úgy be az egészet, mintha ez a szerbek dicsősége lenne, holott nekünk sokkal több közünk van hozzá.
De ha már itt tartunk, nézzük meg, hogy az ártatlan szerbek hogy viszonyultak a magyarokhoz a történelem folyamán:
1448: Brankovics György szerb despota elárulja Hunyadit, 15 ezer hal meg miatta
A Rákóczi szabadságharc idején is a magyarokat irtották. 1849-ben Zentán lemészároltak 3000 magyart, akiknek a levágott fejeit a Szentháromság szobrot akarták vele "kidíszíteni", de általában véve a 48-as szabadságharcban végig ellenünk voltak (halkan jegyzem meg, hogy azokról a szerbekről van szó, akiket a török időkben mi fogadtunk be). 1944/45: 50 ezer magyart középkori kegyetlenséggel megkínoztak, majd megöltek, a holttesteket dögtemetőkbe, enyvgyárakba vitték. A mai napig nincs még a felelős sem megemlítve(!), nem hogy elítélve. Akik szerint ez a hideg napok bosszúja volt, az nagyon téved: ott elszigetelt esetekről van szó, amit maga Horthy kivizsgáltatott, a bűnösöket pedig kiadták szerbiának.
Gondolhatja az átlag olvasó, hogy jó, hát ez már olyan régen volt, nézzük frissebb eseményeket:
1991-95: 11 ezer horvát halott, 200 000 menekült.
1995: 8700 bosnyákot öltek meg Srebrenicában.
A legszebb az egészben, hogy a mai napig tagadják ezek végrehajtását.
Nincsenek emléknapok, múzeumok, kárpótlások.
De nyilván továbbra is én vagyok az agresszív nagymagyarhungarista, a rácok meg a ma született bárányok.
1, nem azt írta, hogy szerb diadal volt, hanem azt, hogy közös... Azt olvasd, amit írtam, és ne amit meg akarsz belőle érteni...
Másrészt valóban nem kellene hánytorgatni azt a múltat, mert a háborúban mindkét félnek megvoltak a maguk tettei, amiket nem szeretne a kirakatba tenni... Egyik oldal sem volt jobb a másiknál... Tudod a háború mindenkiből a legrosszabbat hozza ki...
Egyébként pedig nem rosszabbak, mint a románoki, mert a románokkal szemben ők nem adták meg magukat a nagy háborúban... hogy aztán hátulról orvvul támadjanak...
1456 ban volt, de mindegy.
Amúgy el lehet menni Belgrádba, a várba. Meg lehet nézni a Hunyadi szobrot, mennyi virág van rajta mindig.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!