Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A szerbeknek mi a véleményük...

A szerbeknek mi a véleményük az 1453-as Nándorfehérvári csatáról?

Figyelt kérdés

2014. okt. 14. 18:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Miért, mire képes az még, aki gyűlöl? Mindegy kit. Az egyéb rondaságokra is képes. Másra viszont nem. Ha képes lenne, nem kéne gyűlölnie.
2014. okt. 15. 09:05
 12/17 anonim ***** válasza:
24%

Nándorfehérvár ma nem Szerbia fővárosa? :D (lehet én vagyok abszolút tudatlan)

De szerintem semmi érdekes, bár a nagyszerb nacionalisták biztos maguknak tekintik az egészet.

2014. okt. 15. 11:14
 13/17 anonim ***** válasza:
50%

BlackSword:

Nyilván én vagyok a nagymagyarhungarista gyűlölködő, mert leírom a véleményemet.Az igaz, hogy lehettek rácok is a magyar seregben, de azért ne állítsd már úgy be az egészet, mintha ez a szerbek dicsősége lenne, holott nekünk sokkal több közünk van hozzá.

De ha már itt tartunk, nézzük meg, hogy az ártatlan szerbek hogy viszonyultak a magyarokhoz a történelem folyamán:

1448: Brankovics György szerb despota elárulja Hunyadit, 15 ezer hal meg miatta

A Rákóczi szabadságharc idején is a magyarokat irtották. 1849-ben Zentán lemészároltak 3000 magyart, akiknek a levágott fejeit a Szentháromság szobrot akarták vele "kidíszíteni", de általában véve a 48-as szabadságharcban végig ellenünk voltak (halkan jegyzem meg, hogy azokról a szerbekről van szó, akiket a török időkben mi fogadtunk be). 1944/45: 50 ezer magyart középkori kegyetlenséggel megkínoztak, majd megöltek, a holttesteket dögtemetőkbe, enyvgyárakba vitték. A mai napig nincs még a felelős sem megemlítve(!), nem hogy elítélve. Akik szerint ez a hideg napok bosszúja volt, az nagyon téved: ott elszigetelt esetekről van szó, amit maga Horthy kivizsgáltatott, a bűnösöket pedig kiadták szerbiának.

Gondolhatja az átlag olvasó, hogy jó, hát ez már olyan régen volt, nézzük frissebb eseményeket:

1991-95: 11 ezer horvát halott, 200 000 menekült.

1995: 8700 bosnyákot öltek meg Srebrenicában.

A legszebb az egészben, hogy a mai napig tagadják ezek végrehajtását.

Nincsenek emléknapok, múzeumok, kárpótlások.

De nyilván továbbra is én vagyok az agresszív nagymagyarhungarista, a rácok meg a ma született bárányok.

2014. okt. 15. 14:30
 14/17 anonim ***** válasza:
71%
A helyesírási hibákért elnézést, sietve írtam.
2014. okt. 15. 14:31
 15/17 A kérdező kommentje:
Black Sword: hogyha igaz amit leírtál, akkor ezek rosszabbak mint a románok. Azt tudtam, hogy a szerbek agresszívak, de azt nem, hogy ilyen alattomosak is. Neked kiemelten köszönöm a válaszodat.
2014. okt. 15. 17:15
 16/17 BlackSword ***** válasza:
68%

1, nem azt írta, hogy szerb diadal volt, hanem azt, hogy közös... Azt olvasd, amit írtam, és ne amit meg akarsz belőle érteni...

Másrészt valóban nem kellene hánytorgatni azt a múltat, mert a háborúban mindkét félnek megvoltak a maguk tettei, amiket nem szeretne a kirakatba tenni... Egyik oldal sem volt jobb a másiknál... Tudod a háború mindenkiből a legrosszabbat hozza ki...

Egyébként pedig nem rosszabbak, mint a románoki, mert a románokkal szemben ők nem adták meg magukat a nagy háborúban... hogy aztán hátulról orvvul támadjanak...

2014. okt. 15. 18:22
 17/17 anonim ***** válasza:

1456 ban volt, de mindegy.

Amúgy el lehet menni Belgrádba, a várba. Meg lehet nézni a Hunyadi szobrot, mennyi virág van rajta mindig.

Ennyi.

2014. nov. 21. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!