Mi lesz hogyha nem lessz több honvéd? 😃 Úgy értem hogy a mai világban melyik kis csírának lenne bátorsága kimenni? Én is honvéd vagyok voltam afganisztánban is és látom hogy kevesebben jönnek a toborzó irodakba?
Napoleon mondta: nincs rossz katona csak rossz hadvezér.
Nem látunk sok perspektívát a Honvédségben. Mindenki fikázza, kevés fizu, és szerintem iszonyú a "marketingje"
Nincsenek példaképek, hősök.
Mert a könnyű élet felé húznak, talán csak az megy aki meglátja a dolog szépségét. Én így 17 évesen egy ABC tervet készítve C lehetőségként tervezem a honvédséget. Első helyen a tűzoltóság van, 2 Rendőrség.
Szeretek másokért tenni, általában fontosabbnak érzek a körülöttem lévőket, 6 éve birkózom ,mellette mást is sportolok, és talán ez ami megadta azt a fegyelmet ami a honvédséghez kellhet. Mellette airsoft-ozok ami így hülyén hangzik de aki tényleg átéli a "játékot" az megtanulja mi az a csapatszellem. Talán ezek a dolgok amik ösztönöznek arra hogy ilyen hivatást vállaljak és ez az ami kevés ismerősömben van meg. És a még annyit hogy mindenki volt "kis csíra" de valahol valamikor megedzi majd az élet és lehet hogy neki nem kell ezért Afganisztánba mennie.
"Szeretek másokért tenni..."
Ehhez az "A" terved (tűzoltó) kiváló.
A "B" és"C" terved ebből a szemszögből már sántít, mert nem biztos, hogy amit tenned kell, az a közjót szolgálja, hiszen a parancsot nem a köz érdeke, hanem a hatalmon lévők adják. Az ő érdekük pedig alapjában eltér(het) a "köz" érdekétől!
.
A kérdéshez:
Nem hiszem, hogy Afganisztánban szolgálatot teljesítő magyar katonák többsége azzal a gondolattal ment ki: "Megyek, hogy teljesítsem szövetségeseink akaratát/célkitűzéseit!"
Állítom, többségük a kint lévő külföldi katonáknál kevesebb, de a magyar fizetést jóval meghaladó javadalmazásért vállalja.
Aki elvből teszi, kinti zsoldját miért nem az államadóssá-rendezési alapba utaltatja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!