Hogyan hivják azt a katonai táskát amit a rockerek meg a hasonló stilusú emberek használnak iskolatáskának meg más táskáknak?
Figyelt kérdés
2010. jan. 20. 19:54
12/27 A kérdező kommentje:
20:23 igen olyanra gondolok
2010. jan. 20. 20:30
14/27 dellfil válasza:
Mi annak idején (70-es évek) az ilyet "szütyő"-nek hívtuk.
15/27 anonim válasza:
Málhazsák, volt nekem is. Rockereknél nem láttam ilyet, én punk voltam, a mi társaságunkban majdnem mindenkinek volt.
16/27 anonim válasza:
A katona felszerelése:
1) gázálarctáska - katonai gúnynevén "szimatszatyor"
2) tártáska - fegyverhez tartozik, anélkül értelmetlen, mivel táron kívül mást nemigen lehet beletenni
3) málhazsák - a katona hátizsákja az összes szükséges bevetési cuccal
4) vegyvédelmi felszerelés - (vévéköpeny, vegyibugyi stb.) gumiköpeny és papucs, a háton, a málha fölött összetekerve viselik, a papucsot a "szimatszatyor" oldalára fűzve
Több lehetőség nincs, válaszd ki a számodra megfelelőt!
17/27 anonim válasza:
Lehet hogy az Orosz szumkára gondolsz.?
18/27 anonim válasza:
tudom melyikre gondolsz, osztálytársamnak is azvan.
ha még nem késő holnapra (2010.01.27-re) megtudom mondani, holnap megkérdezem tőle =)
19/27 anonim válasza:
Bálànak hívják! Pontosan tudom, közeli- rokonomnak van egy pàr!
20/27 anonim válasza:
Málhazsáknak hívják.. többen is írták már előttem. Régebben volt csatos is, már már csak a madzagos változat van rendszerben. Ameddig középiskolás voltam, nekem is volt, azzal jártam haza, suliba meg gázálarc táskával, de mióta dolgozom (katona lettem) már nem olyan buli, megpakolva vágja az ember vállát rendesen.. ha a parancsnok rendes, megengedi, hogy mást használjunk, pl. németet, franciát, osztrákot, azok kényelmesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!