A katonai kiképzés tényleg olyan kegyetlen, mint ahogy sokan híresztelik? (NKE, Altiszti Akadémia)
Valahol érthető lenne a durvaság, tekintve hogy az ellenség sem kedves szavakkal fog dobálózni, és nem árt ha előbb derül ki, bírod e a fájdalmat mint utóbb.
Másrészt meg nem az a cél hogy testileg-lelkileg összetört embereket képezzenek ki, hanem gondolkodni képes, önállóan és csapatban is dolgozó profikat.
a leordítás meg teljesen átlagos dolog a legtöbb szakmában...
"Amúgy miből áll a kiképzés? Ugye 3 hónap, ez alatt 5-kor kelés, reggeli torna, reggeli, ágyalás, napközbeni gyakorlatok ebéd, délutáni foglalkozás stb?"
Erre válaszolnék röviden kicsit hogy legyen képed kb.
első hét beillesztő hét. Itt még csak előadások vannak.. felkészitenek arra hogy mivan hogyvan, parancs, értettem, jelentem... alap alaki, menetelés.
2. héttől jön a lényeg.. 2 órás Katonai testnevelés heti 3-4x(amikor csinálod bele lehet dögleni egyébként, de 2 órával később már kutya bajod)
Tehát
-felkelsz, borotva, fogmosás( borotva ezerrel mer ha valami nemjó akkor jön az őrmester és mész vissza borotválkozni rendesen amig a többiek fekvőtámaszban várnak rád...
-reggeli torna(máramikor),
-reggeli
-Körlet, közöshelységek, vizesblokk takarítás.
-rajszemle. Na itt szokott jönni a geb*sz
-kihallgatás(ha esetleg gyengélkedő vagy leszerelés van.)
-foglalkozásokra vonulás. pl: 2óra alaki, aztán 2 óra katonai tesi, aztán 2 óra harcászat(tanórán füzetbe irsz)
-2-től van ebéd.
-parancskihirdetés alaki foglalkozás még egy kicsit. csak hogy szokja az ember.
-ezután kis pihi(30 perc kb) és kötelező tömegsport. (ez sokminden lehet. Én pl. küzdősportra járok.)
-ezután vacsora
-7től pedig szabad vagy(hacsak nem csinált a szakaszból valaki valami baromságot amiért a főtörzs megvonta a kimenőt)
-9re visszakell érni, majd 9-fél10ig zuhi stb.
-fél10 takarodó.
Ez kb az ELSŐ hónap. persze a büntetéseket kihagytam, és kb 5 perc pihenőt képzelj el 2 dolog között. Tehát időd nemlesz semmire max hidratálni(iszol)
Hát nem lett rövid de gondoltam megosztom a tapasztalataim.
Nem halálos. Ki lehet bírni... Egyébként ha normális a szakasz a kiképzőkkel, akkor ők is normálisak (nem beszélek sorakozó közben, normálisan készülünk a tanórákra stb.) többé kevésbé....
Az alaki az elég kegyetlen tud lenni. A legrosszabb az áldogálás.. Vigyázzban illetve pihenjben állni 1-2 sokszor 4-5 órát... Hát Próbára teszi a kitartást...
Egyébként nem véletlen hogy sokan szerelnek le... Elég kemény tud lenni fizikailag is(sok kiképző az amerikaiaktól vett át terveket) és mentálisan is... De kilehet bírni. Csak vigyázni kell hogy ne sérülj le alapkiképzés alatt!
"Ha a munkahelyeden elrontasz valamit a főnök ugyanúgy leordítja a fejedet."
Akkor te rossz munkahelyen dolgozol. Nálunk pl. nem szoktak ordibálni. Attól még semmi nem lett jobb. A feszült légkör pedig kifejezetten nem tesz jót a munkának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!