Aki az Altiszti Akadémiát végzi el, az idővel lehet
tiszt?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy tiszthelyettesképző, tehát őrmester, törzsőrmester, majd főtörzsőrmester lesz idővel, aki elvégzi, de tiszti rendfokozatig előléptethetik? Mondjuk akár "csak" hadnaggyá? Régen elvileg lehetett olyan, hogy ha az illető a tiszthelyettesképző után katonaként levelezőn szerzett egy akármilyen diplomát, akkor volt esélye arra, hogy tiszt legyen. Ez ma még így van, vagy lehetséges valamilyen formában?
Ma is van esélye, ha főiskolai, vagy egyetemi diplomát szerez, de ez nem 100%.
2014. szept. 4. 18:09
2/8 anonim válasza:
A világon semmi sem tiltja egy hivatásos katonának, hogy elvégezze az egyetemet.
2014. szept. 4. 22:33
3/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszi az infókat. Akkor tehát, ha elvégzi az illető a tiszthelyettesképzőt, és utána egyetemen levelezőn pl egy közigazgatás-szervezőit, vagy akármilyen szakot, akkor idővel tiszt is lehet?
2014. szept. 5. 08:15
4/8 anonim válasza:
Igen, de semmi nem kötelezi a Honvédséget, hogy tisztet csináljon belőled.
2014. szept. 5. 14:11
5/8 A kérdező kommentje:
Értem, azt sejtettem, hogy egy diplomáért nem fognak egyből századossá nevezni, de akkor ezek szerint lehetséges tiszti rendfokozatig feljutni így is.
2014. szept. 5. 15:56
6/8 anonim válasza:
NEM.
Ez téves információ.
Aki főtörzsörmesteri rendfokozatot túlteljesíti az Zászlós lesz. Majd törzszászlós, és Főtörzszászlós. Ez az utolsó lehetőség egy altisztnek hogy a létrán menjen.
persze ez jó hosszú idő.
Ha azonban megunja és azt mondja hogy ő jelentkezik az NKE-HHK-ra törzsörmesterként, tisztképzőre. És felveszik majd elvégzi 4 év után. Akkor minden további nélkül Hadnagy lesz.
Ne keverjük a dolgokat. Altisztből, normál úton nemlesz Tiszt!
2014. szept. 5. 22:40
7/8 A kérdező kommentje:
Sokan vitatkoznak erről. Katona ismerősöm azt mondta, hogy nehezen, de megoldható így is, mások szerint viszont úgy van, ahogy leírtad, hogy csak a tisztképző után lehet. És ez hogy történik? Ha pl törzsőrmesterként jelentkezek a tisztképzőre, akkor nekem levelezőn is lehet járni, mert már egyszer elvégeztem egy katonai sulit? Vagy csak nappali van ott is?
2014. szept. 6. 08:00
8/8 anonim válasza:
Tisztképzőn csak nappali képzés van.
Tőrzsként már nem nagyon lenne lehetőséged erre.
Őrmesterként még inkább hajlananak rá hogy elmenj tisztképzőre ha nem fontos a beosztásod.
De pl. ha kiképző őrmester leszel akkor sanszos hogy nem engednek el mert kevés van belőlük. Most perpill más helyekről hívtak kiképzőket az Altisztire mert nincsenek elegen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!