Ha kitörne egy háború és besoroznának ti meghalnátok Magyarországért?

Én csakis Lázár Jánosért és Orbán Viktorért vagyok meghalni.
Hiszen nekik sok pénzük van, így sokat is érnek.

"Nyilván te épp annyira vagy hülye, mint amilyennek kinézel. És gondolod, hogy nem szórnák ki a behívókat egy hadiállapotban? Lenne ott ember szarásig, még elzáró egységre is tellene belőlük."
Örülök, hogy az olyanok, mint te, széles vigyorral az arcukon, önként mennek a vágóhídra. A magadfajta utolsó bélférgek egyébként sem jók semmi másra, minthogy meghaljanak. Ha egyszer végre elfogytok, egy aranykor kezdődik a világ számára.

Vegyünk egy egyszerű, nagymértékben általánosító példát. AZ átlag 71%-os gyaksis válaszoló dolgozik mondjuk nettó 200-ért (illetve a pénzromlással arányosan hasonló reálértékű fizetésért) élete során egy multinak. A valós, elvégzett munkája mondjuk ér 350 nettót. 150-et máris elloptak tőle, ezzel a pénzzel más gazdagodott.
Most fejezzük is be a hasonlatot: dolgozol mondjuk a nagyátlag 68-éves leélt életkoráig 30-35 évet. ezzel felszorzod a tőled "elrabolt" pénzt, és máris kijön, hogy igencsak azért haltál meg (sőt, azért is éltél), hogy mások gazdagodjanak.
Szóval ezt sajna nem tudod megkerülni.

ma 02:32
Pedig meg fogsz.
Hát meg, de ne azért gyilkoljanak meg, hogy másnak, aki egyébként értem semmit sem tett, jobb legyen.

"Mert rohadtul nem mindegy, hogy azért mész a csatába, mert fel akarod szabadítani a hazádat pl. a labanc elnyomás alól, vagy azért terelnek vágóhídra, mert a gazdasági körök által rángatott politikus (biztos távolságból) erre parancsot ad."
A parancs az parancs.

Az ország nem a politikusokból áll, hanem belőlünk, emberekből. Az hogy tűrjük a vezetést, az a mi hibánk is. (megelégszünk a langyosvíz élettel, nem tüntetünk, nem sztrájkolunk)
Az nem kifogás tehát, hogy ki vezeti az országot. Az őszintébb, természetesebb kifogás, hogy hát ki a fene akar hősi halott lenni; haljon meg más, majd mi éldegélünk tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!