Egy esetleges 3. világháború esetén is a kis AK-val rohangáló fegyveresek alkotnák a fő haderőt?
A "kis" jelző nem pont az AK-ra vonatkozott volna, hanem arra, amit az utolsó most válaszolt meg.
Ergo, hogy a mai technika mellett valószínűleg nincs akkora szükség a képzetlen nagy tömegre (vagyis a civil lakosságra), hogy AK-val(vagy M4-el, vagy mindegy mivel) szaladgáljon.
"Már ritkábbak az eszetlen rohamok. Beássák magukat 2-3 Gepárd géppuskával és bevárják a gyalogságot...vagy a bombázókat."
A Gepárd egy magyar fejlesztésű mesterlövészpuska nem géppuska.
A gyalogságot várhatják. Általában légicsapás előzi meg a tényleges gyalogos támadást.
A bombázókat is várhatják. Mert hogy azt ők nem fogják érzékelni, sem látni, csak maximum hallani és az esetben érezni amikor a GAU elkapja őket.
Egyébként a gerilla harcmodor miatt mindig is szükség lesz a gyalogságra. Nem tömeghadseregre, de az USA is elég nagy számban tartózkodott Irakban jó hosszú ideig..
A gerillákat, terroristákat nem lehet csak 1 légicsapással, vagy 1 drónnal kiirtani, mert a civil lakosság közé ékelődtek, és 100%os bizonyítékra van szükség (fegyverek a lakásban, lehallgatások) hogy a támadás megtörténhessen, különben a világ és a saját ország civil lakossági is elfordul az adott nemzettől a sok civil áldozat láttán.
Nem tudom, hogy mi értelme ennek a személyeskedésnek, de a kérdésre válaszolva: nem voltam, és nem is szeretnék.
A kérdés csupán arra vonatkozott (amit már egyszer leírtam), hogy a mai haditechnikai fejlettség mellett is szükség lenne-e a civil lakosság besorozására?
Mert ha tényleg egyik pillanatról a másikra lenne globálisan "probléma", akkor mekkora az esélye, hogy miután elfogytak a hivatásos katonák (minden NATO országból), elkezdik kiképezni a lakosságot?
És egy pár hónapos civil kiképzéssel mi értelme lenne a szinte képzetlen civileket kiküldeni a frontra? Egyáltalán eljutna idáig az egész dolog, vagy ez már "nem a II. világháború", ahol szinte az egyetlen "fegyver" a mozgó ember volt(vagyis a civilek létszáma volt az egyik leg lényegesebb dolog)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!