Azt hallottam, h főleg a Vörös Hadsereg katonáinál alkalmazták előszeretettel a brómot, mint vágycsökkentő szert a második világháború táján. Mi ebben az valóság? Tényleg bróm volt a teában/kávéban?
Próbáltam utána olvasni a dolognak, de érdemben nem találtam semmit felhasználhatót, de valami magyar laktanyában annó(1970körül) dolgozó katonaorvos is megemlítette ezt, hogy bizony alkalmaztak brómot, de réges-régen... Mi az igazság?
2014. júl. 14. 23:53
1/10 anonim válasza:
Amikor még nem lehetett eltávra menni minden hétvégén, bizony kaptak brómot a teájukba a bakák.
2014. júl. 15. 00:15
2/10 anonim válasza:
mert nem lehetett a félszeművel játszani?
2014. júl. 15. 00:50
3/10 anonim válasza:
Mégis, hol? Mikor?
Egy teremben 20-40 ember összezárva....
2014. júl. 15. 11:37
4/10 anonim válasza:
naés... férfiak egymásközt
2014. júl. 15. 11:53
5/10 anonim válasza:
Városi legenda.
2014. júl. 16. 22:31
6/10 anonim válasza:
Hogy legenda-e vagy valóság, azt nem tudom. Viszont a brómnak vannak ilyen hatásai, de őszintén szólva kétlem, hogy ezt alkalmazták így valaha.
"Az elemi bróm nagyon veszélyes méreg, tüdővizenyőt, az elemi és a vegyületekben található bróm pedig férfiaknál impotenciát okoz. Vegyületeit nyugtatónak alkalmazzák a gyógyszeriparban."
2014. júl. 16. 22:34
7/10 anonim válasza:
Apám egy alkalommal kapott még a legelején, egyszer és utoljára.
2016. szept. 16. 23:46
8/10 anonim válasza:
#4:Profik nemhogy észrevétlenül tudják csinálni, de még beszélgetnek is közben, koleszban is simán előfordult. Emeletes ágy felső részén lámpaoltás után ment a dumálás, és közben a zsebzsötem egyeseknél a takaró alatt, és még beszélgetett is közben.
2019. szept. 17. 15:17
9/10 anonim válasza:
8
Háde nem csattog?
2022. jan. 5. 19:30
10/10 anonim válasza:
Biztos, hogy itattak velünk brómos teát, nekem mostanában kezd hatni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!