Még vannak zsoldosok? Ha vannak, akkor kik jelentkezhetnek? Hol kaphatna munkát?
Konkrétan a Francia Idegenlégió is zsoldoshadsereg és oda bárki jelentkezhet. (mármint nemzetiség szerint bárki)
Magyarországon tudtommal nem működik ilyen.
Vannak zsoldosok.
Alaphangon a zsoldosok a nemzetközi jogban büntetendő kategória.
Nincs olyan hogy ..."jelentkezni". Ha valahol pénzt kínálnak elmész és harcolsz... és megdöglessz.
A Francia idegenlégió egy állam reguláris erőinek szerves része. A nemzetközi jog alapján nem zsoldos (pontosabban a határon mozog)
A zsoldosra nem vonatkozik pl a hadijog. Tehát ha elfogják szó nélkül megölhetik, (nem minősül hadifogolynak).
A háborúban külső félként vesz részt ezért a legtöbb államban jogilag büntetendő a tevékenység.
Hanzó fiam 3 hónap alatt te már akartál lenni, tankparancsnok, honvédtisztjelölt, altisztjelölt, sima szerződéses honvéd, meg még istentudja micsoda most jön a zsoldos?
Minden rosszindulat nélkül de ha majd 17 éves leszel akkor kezdj el gondolkozni hogy mi szeretnél lenni mert addig 5x meggondolhatod még magad.
Köszönöm a válaszokat.
Utolsó válaszolónak: egyik sem akartam lenni. Minden kérdést amit felteszek, kíváncsiságból teszek fel, és csak akkor kérdezek ha nem találtam róla semmi információt a neten. Mellesleg ha megkérdezi valaki, hogy pl. mi kell ahhoz hogy valaki ügyvéd legyen, akkor az biztos az akar lenni? - nem nagyon értem ezt a felfogást.
Meg nem egy kis dedós hülyegyerek vagyok, aki a gépen játszik lövöldözős, háborús játékokkal (mint pl. a CoD) és azt szeretné, hogy legyen háború.
Amúgy meg azért van ez az oldal, hogy kérdéseket tegyünk fel, nem?
Azért teszek föl "sok" kérdést, mert nagyon érdekel a téma és még van egy jópár dolog amit nem tudok róla.
Ennyi az egész.
Semmi baj. Nem rosszindulatból válaszoltam én se, csak egy kicsit rosszul esik mikor beszólank, hogy már mennyi kérdést teszek fel. :)
De az amúgy az tényleg már tényleg előfordult néhányszor, hogy 2 óra alatt feltettem vagy 3 kérdést. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!