Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Még vannak zsoldosok? Ha...

Még vannak zsoldosok? Ha vannak, akkor kik jelentkezhetnek? Hol kaphatna munkát?

Figyelt kérdés

2014. máj. 17. 13:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Konkrétan a Francia Idegenlégió is zsoldoshadsereg és oda bárki jelentkezhet. (mármint nemzetiség szerint bárki)

Magyarországon tudtommal nem működik ilyen.

2014. máj. 17. 13:49
 2/11 anonim ***** válasza:
94%
Élnek és virulnak, az amerikai Blackwater cég emberei pl most épp Ukrajnában dolgoznak.
2014. máj. 17. 14:00
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Vannak zsoldosok.

Alaphangon a zsoldosok a nemzetközi jogban büntetendő kategória.

Nincs olyan hogy ..."jelentkezni". Ha valahol pénzt kínálnak elmész és harcolsz... és megdöglessz.

A Francia idegenlégió egy állam reguláris erőinek szerves része. A nemzetközi jog alapján nem zsoldos (pontosabban a határon mozog)

A zsoldosra nem vonatkozik pl a hadijog. Tehát ha elfogják szó nélkül megölhetik, (nem minősül hadifogolynak).

A háborúban külső félként vesz részt ezért a legtöbb államban jogilag büntetendő a tevékenység.

2014. máj. 17. 14:02
 4/11 anonim ***** válasza:
63%

Hanzó fiam 3 hónap alatt te már akartál lenni, tankparancsnok, honvédtisztjelölt, altisztjelölt, sima szerződéses honvéd, meg még istentudja micsoda most jön a zsoldos?

Minden rosszindulat nélkül de ha majd 17 éves leszel akkor kezdj el gondolkozni hogy mi szeretnél lenni mert addig 5x meggondolhatod még magad.

2014. máj. 17. 14:07
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Utolsó válaszolónak: egyik sem akartam lenni. Minden kérdést amit felteszek, kíváncsiságból teszek fel, és csak akkor kérdezek ha nem találtam róla semmi információt a neten. Mellesleg ha megkérdezi valaki, hogy pl. mi kell ahhoz hogy valaki ügyvéd legyen, akkor az biztos az akar lenni? - nem nagyon értem ezt a felfogást.

Meg nem egy kis dedós hülyegyerek vagyok, aki a gépen játszik lövöldözős, háborús játékokkal (mint pl. a CoD) és azt szeretné, hogy legyen háború.

Amúgy meg azért van ez az oldal, hogy kérdéseket tegyünk fel, nem?

Azért teszek föl "sok" kérdést, mert nagyon érdekel a téma és még van egy jópár dolog amit nem tudok róla.

Ennyi az egész.

2014. máj. 17. 14:42
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, nem akartalak én megsérteni csak úgyteszed fel sokszor a kérdéseid, gyakran egymás után nemsokkal.
2014. máj. 17. 14:52
 7/11 anonim ***** válasza:
Vigyázz mert a zsoldosokra nem vonatkozik a genfi egyezmény!
2014. máj. 17. 15:09
 8/11 A kérdező kommentje:

Semmi baj. Nem rosszindulatból válaszoltam én se, csak egy kicsit rosszul esik mikor beszólank, hogy már mennyi kérdést teszek fel. :)

De az amúgy az tényleg már tényleg előfordult néhányszor, hogy 2 óra alatt feltettem vagy 3 kérdést. :D

2014. máj. 17. 15:18
 9/11 SimkoL ***** válasza:
52%
Tudod milyen érzés amikor rád is lőnek ? ....hidd el nekem sz@r. ( tapasztalat :( )
2014. máj. 17. 15:46
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ne airsoftozz.
2014. máj. 17. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!