Magyarországnak mennyi tankja van lekonzerválva?
És mennyi van hadrendben?
Én olyan 12-ről tudok, de mennyi van lekonzerválva? És mit jelent ez az állapot? Szükség esetén egy karbantartás után bevethetőek?
T72M 15 db
(43 db lekonzervált állapotban raktáron)
A lekonzervált állapot azt jelenti hogy időnként karbantartják, megnézik müködik-e és nem hagyják h berozsdásodjon, illetve h müködésképtelen legyen, azonban nem használják.
ezen felül van 413 BTR-ünk de ez inkább gépesitett gyalogsági harceszköz/csapatszállitó tehát nem sorolnám tanknak.
amúgy a BTR-ek nem rosszak.
mármint a saját kategóriájukban
gyalogság ellen bevethetőek, a páncélzata nem a legvastagabb, de szerintem gyalogság ellen mindenképp effektív
fel lehet szerelni rakétával is (nem tudom nekünk van-e a birtokunkban ilyen) szóval könnyű célpontok ellen is hatásos
arra lennék kíváncsi, hogy ha már a wikipédia szerint lejárt az üzemidejük és újat kell beszerezni mi lenne az.
szerintetek?
talán használt T80-asok
Ha újat kellene beszerezni akkor Vagy M1 abramset szereznének be vagy Leopardot. Ezek nyugatiak és mi a nyugatiakkal vagyunk szerződésben nem az oroszokkal.
Egyébként a Leopard lenne a legjobb választás, de a közeljövőben ez nem fog megtörténni.
Tény, hogy a leopárd rendkívül jó tank. Modern, erős a páncélja, a tűzereje is. Viszont rendkívül drága. 5-5.5 millió dollár újonnan, tehát használtan is csak olyan 2-ért jutnánk hozzá (jobb esetben).
Bár tény, hogy egy jó tank.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!