Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi vesz rá valakit arra, hogy...

Mi vesz rá valakit arra, hogy katonának menjen, más szóval bérgyilkosnak?

Figyelt kérdés

Láttam 1 videót, amiben amerikaiak lelonek Apache helikopterről tálibokat.

És írta a kommentelo, hogy ti vagyok a hősöm!

Hogy lehet egy gyilkos hő?

EÉs mi vesz rá valakit, hogy öldökös legyen?

Mi a jo benne? Hogy törvényesen megőlhetsz másokat?

Az aztán minden gyerek álma...

2014. ápr. 1. 12:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
92%

"A kiképzés, az egyenruha, a folyamatos edzések."

Ezt -az egyenruha kivételével- nem fogod megtalálni a Közszolgálatin. Jelenlegi formájában és a nagy összevonogatások után elmondható, hogy egy vicc az egész.

"De az sem utolsó hogy MO-n ez az egyetlen szakma jóformán ahol 100% biztos munkád van mivel a szerződés kötelezi az államot is."

Tévedsz. Nem egy olyan tankörtársam volt, akivel együtt végeztem gépesített lövészként, és az állam bármikor egyoldalúan felmondta a tanulmányi szerződést, meg a szolgálati kötelezettségvállalási szerződést. Még indokolniuk sem kell, indoklás nélkül megléphetik, ha mondjuk tárgyéven nem kell 25, csak -teszem azt- 13 gl. hadnagy. Ennyit a munkahely biztonságáról.

Ezen kívül is rugdalnak ki embereket, éppen ugyanúgy, mint a civil szférában. Én még a szervnél dolgozom, de keserves egy csalódás volt az egész, a fele haver már rég elment vagy kirúgták. Ha elfogadsz egy szelíd tanácsot: ne vesztegesd el az életed erre a szakmára.

Ha nekem lenne lehetőségem újratáncolni a szakmaválasztást, 200% hogy civil egyetemre, valószínű valami műszaki irányba mennék.

2014. ápr. 1. 13:43
 12/16 anonim ***** válasza:
92%

kedves kérdező!

az ölés szintjén nincs különbség

mind a katona, mind a bérgyilkos, mind a rendőr és mind a biztonsági őr azért húzza meg a ravaszt, mert ez a munkája

a különbség ott van, hogy ezzel mi célt szolgál? valaki a rendet védi, valaki vagyont, valaki a hazáját védi, valaki viszont poltikai érdekeket, illetve bűnözők érdekeit szolgálja ki

szerintem ez alapján meg lehet ítélni ezt a dolgot

2014. ápr. 1. 13:53
 13/16 anonim ***** válasza:

ha azt nézem, hogy mondjuk a hazámra egyértelműen agresszív szándékkal tőr valaki, akkor jogosnak tartom a fegyverrel való fellépést, pl. egy lengyel ellenálló jogosan harcol a német agresszió ellen

viszont egy francia idegenlégiós, akinek semmi kötődése nincs azokhoz az ügyekhez, ami miatt öldös, az szimpla bérgyilkosság

egy amerikai ilyen szempontból bérgyilkos, sajnos a hadviselés szintje már meghaladta az ember morális szintjét

2014. ápr. 1. 14:02
 14/16 anonim ***** válasza:
50%
Egy katonának az a dolga hogy megvédje a hazáját és végrehajtsa a parancsot, amit kiosztanak neki. Aki a közel-keletre kerül, az egy idő után a saját árnyékára is lőni fog, mivel az arab a legundorítóbb nép a világon, akit semmi nem érdekel és a legagyafúrtabb módszerekkel kísérli meg a támadást, lehet az katona, civil felnőtt vagy akár gyerek, mindegyik ölni akar a hitéért.
2014. ápr. 5. 11:21
 15/16 anonim ***** válasza:

"Mi a jo benne? Hogy törvényesen megőlhetsz másokat? "

Így van. A mindennapi életben nem belezhetsz embereket anélkül hogy félned kelljen lecsuknak száz évre.

2014. ápr. 21. 08:07
 16/16 Salamon Bálint ***** válasza:

A honvédség célja, hogy elrettentse azokat, akik meg akarnának támadni minket. Nem az ölés és a gyilkosság.

Ugyanis ugyanazon logika alapján a rendőr célja is a gyilkolás, ami ugyancsak nem igaz.

2014. ápr. 22. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!