Mi vesz rá valakit arra, hogy katonának menjen, más szóval bérgyilkosnak?
Láttam 1 videót, amiben amerikaiak lelonek Apache helikopterről tálibokat.
És írta a kommentelo, hogy ti vagyok a hősöm!
Hogy lehet egy gyilkos hő?
EÉs mi vesz rá valakit, hogy öldökös legyen?
Mi a jo benne? Hogy törvényesen megőlhetsz másokat?
Az aztán minden gyerek álma...
"A kiképzés, az egyenruha, a folyamatos edzések."
Ezt -az egyenruha kivételével- nem fogod megtalálni a Közszolgálatin. Jelenlegi formájában és a nagy összevonogatások után elmondható, hogy egy vicc az egész.
"De az sem utolsó hogy MO-n ez az egyetlen szakma jóformán ahol 100% biztos munkád van mivel a szerződés kötelezi az államot is."
Tévedsz. Nem egy olyan tankörtársam volt, akivel együtt végeztem gépesített lövészként, és az állam bármikor egyoldalúan felmondta a tanulmányi szerződést, meg a szolgálati kötelezettségvállalási szerződést. Még indokolniuk sem kell, indoklás nélkül megléphetik, ha mondjuk tárgyéven nem kell 25, csak -teszem azt- 13 gl. hadnagy. Ennyit a munkahely biztonságáról.
Ezen kívül is rugdalnak ki embereket, éppen ugyanúgy, mint a civil szférában. Én még a szervnél dolgozom, de keserves egy csalódás volt az egész, a fele haver már rég elment vagy kirúgták. Ha elfogadsz egy szelíd tanácsot: ne vesztegesd el az életed erre a szakmára.
Ha nekem lenne lehetőségem újratáncolni a szakmaválasztást, 200% hogy civil egyetemre, valószínű valami műszaki irányba mennék.
kedves kérdező!
az ölés szintjén nincs különbség
mind a katona, mind a bérgyilkos, mind a rendőr és mind a biztonsági őr azért húzza meg a ravaszt, mert ez a munkája
a különbség ott van, hogy ezzel mi célt szolgál? valaki a rendet védi, valaki vagyont, valaki a hazáját védi, valaki viszont poltikai érdekeket, illetve bűnözők érdekeit szolgálja ki
szerintem ez alapján meg lehet ítélni ezt a dolgot
ha azt nézem, hogy mondjuk a hazámra egyértelműen agresszív szándékkal tőr valaki, akkor jogosnak tartom a fegyverrel való fellépést, pl. egy lengyel ellenálló jogosan harcol a német agresszió ellen
viszont egy francia idegenlégiós, akinek semmi kötődése nincs azokhoz az ügyekhez, ami miatt öldös, az szimpla bérgyilkosság
egy amerikai ilyen szempontból bérgyilkos, sajnos a hadviselés szintje már meghaladta az ember morális szintjét
"Mi a jo benne? Hogy törvényesen megőlhetsz másokat? "
Így van. A mindennapi életben nem belezhetsz embereket anélkül hogy félned kelljen lecsuknak száz évre.
A honvédség célja, hogy elrettentse azokat, akik meg akarnának támadni minket. Nem az ölés és a gyilkosság.
Ugyanis ugyanazon logika alapján a rendőr célja is a gyilkolás, ami ugyancsak nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!