Az tényleg igaz, hogy a jobbik be akarja vezetni a kötelező katonaságot?
Sorkatonaságot nem akar, de hadkötelezettséget igen.
Miért baj ez?
Van ilyen Ausztriában, Svájcban, Finnországban is.
De sokan ott is polgári szolgálatot csinálnak és nem "katonáskodnak"
Mivel engem is érdekelt a kérdésed, vettem a fáradságot és kikerestem a Jobbik programjában...
75-77. oldal:
Sokmindent ír a honvésdégről, amit ők máshogy csinálnának, de nincs sorkatonaságra való utalás (leglábbis én nem találtam). Önkénteseket viszont intenzíven akarnak toborozni, és megnövelni a sereg létszámát...
Első:
Én csak Finnországról tudok beszélni (itt lakom), de itt csak azok vállalják a civil szolgálatot, akik valami más ok miatt nem tudnak bevonulni a seregbe (legtöbbször egészségügyi vagy vallási ok)
"Sorkatonaságot nem akar, de hadkötelezettséget igen. "
Azt elég nehéz lenne haver, mert azt 1868-ban már bevezették és a mai napig érvényben van. :)
Hogy mit akarnak? - elmondom.
Egy hadsereget felállítani, amelyben benne van az összes magyarországi zsidó és cigány, és velük megtámadni Romániát.
Ha győzünk - akkor miénk Erdély
Ha veszítünk - akkor miénk Magyarország
7-es:
Ezt a verziót nevezték korábban sorkatonaságnak. (a vége felé aki tovább tanult nem hívták be, a 80-as évek elején még az egyetemisták sem úszták meg: "előfelvételisek").
A rendszerrel néhány probléma van: egyrészt a társadalom 90%-a nem támogatja, másrészt rengeteg pénz 3 (vagy csak akár fél) évig ennyi embert etetni ruházni, harmadrészt nem igazán van értelme.Ha megtámadna valaki aki erősebb pl. egy nagyhatalom teljesen mindegy h van 26ezer szerződéses vagy 300 ezer sorkatona... csak célpont lenne több. Ráadásul, ha valakinek kalapácsot adsz a kezébe mindent szögnek nézz, tehát ha a politikusaink egy ütőképesnek gondolt (!) hadsereg felett rendelkeznek előbb utóbb belerántják valami szarba az országot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!