Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az tényleg igaz, hogy a...

Az tényleg igaz, hogy a jobbik be akarja vezetni a kötelező katonaságot?

Figyelt kérdés
mármint minden 18 év felettinek kell mennie ha van valami vagy hohgy van ez?

2014. márc. 21. 20:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
72%

Sorkatonaságot nem akar, de hadkötelezettséget igen.

Miért baj ez?

Van ilyen Ausztriában, Svájcban, Finnországban is.

De sokan ott is polgári szolgálatot csinálnak és nem "katonáskodnak"

2014. márc. 21. 20:52
 2/16 A kérdező kommentje:
de ez mit takar? hogy x időnként be kell menni vagy mi?
2014. márc. 21. 21:26
 3/16 anonim ***** válasza:
Nem igaz.
2014. márc. 21. 22:00
 4/16 anonim ***** válasza:
95%

Mivel engem is érdekelt a kérdésed, vettem a fáradságot és kikerestem a Jobbik programjában...

[link]

75-77. oldal:

Sokmindent ír a honvésdégről, amit ők máshogy csinálnának, de nincs sorkatonaságra való utalás (leglábbis én nem találtam). Önkénteseket viszont intenzíven akarnak toborozni, és megnövelni a sereg létszámát...

2014. márc. 21. 22:02
 5/16 anonim ***** válasza:
94%

Első:

Én csak Finnországról tudok beszélni (itt lakom), de itt csak azok vállalják a civil szolgálatot, akik valami más ok miatt nem tudnak bevonulni a seregbe (legtöbbször egészségügyi vagy vallási ok)

2014. márc. 21. 23:14
 6/16 anonim ***** válasza:
97%

"Sorkatonaságot nem akar, de hadkötelezettséget igen. "

Azt elég nehéz lenne haver, mert azt 1868-ban már bevezették és a mai napig érvényben van. :)

2014. márc. 21. 23:20
 7/16 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem azt kéne, hogy mindenkit, aki 18-20 év körüli, de nincs általános iskolánál magasabb végzettsége, sorozzanak be. Nem arra gondolok, hogy küldjék őket Afganisztánba, csak kapjanak egy kis ízelítőt fegyelemből. És persze legyen a szolgálat legalább 3 év, mint a régi szép időkben.
2014. márc. 21. 23:38
 8/16 anonim ***** válasza:
50%
Picit ebbe azért bele kéne gondolni, eléggé megváltozott a világ, mai fiatalságból mi lenne a katonaságon... fele keresne kibúvót, maximum pár orvos zsebe hírtelen megtelne, de tuti találnának valamit amivel felmenthetik magukat, a maradék része meg lehet kidőlne első pár héten... elmúlt már az a világ, valahogy elképzeltem, hogy mit művelnének sokan akiket az utcán látok " férfiak ", hát szerintem szerencsétlen kiképzők elsírnák magukat.
2014. márc. 22. 00:57
 9/16 anonim ***** válasza:
29%

Hogy mit akarnak? - elmondom.

Egy hadsereget felállítani, amelyben benne van az összes magyarországi zsidó és cigány, és velük megtámadni Romániát.

Ha győzünk - akkor miénk Erdély

Ha veszítünk - akkor miénk Magyarország

2014. márc. 22. 02:57
 10/16 cl28 ***** válasza:
100%

7-es:

Ezt a verziót nevezték korábban sorkatonaságnak. (a vége felé aki tovább tanult nem hívták be, a 80-as évek elején még az egyetemisták sem úszták meg: "előfelvételisek").

A rendszerrel néhány probléma van: egyrészt a társadalom 90%-a nem támogatja, másrészt rengeteg pénz 3 (vagy csak akár fél) évig ennyi embert etetni ruházni, harmadrészt nem igazán van értelme.Ha megtámadna valaki aki erősebb pl. egy nagyhatalom teljesen mindegy h van 26ezer szerződéses vagy 300 ezer sorkatona... csak célpont lenne több. Ráadásul, ha valakinek kalapácsot adsz a kezébe mindent szögnek nézz, tehát ha a politikusaink egy ütőképesnek gondolt (!) hadsereg felett rendelkeznek előbb utóbb belerántják valami szarba az országot.

2014. márc. 22. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!