Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Katona szeretnék lenni, hova...

Katona szeretnék lenni, hova menjek tanulni?

Figyelt kérdés

Katona szeretnék lenni. Nemzeti Közszolgálati Egyetemen milyen szakra kell mennem ehhez?

Nem lenne rossz Afganisztánban kikötni, persze hatalmas cél, de biztos nem lehetetlen, ha lesznek még egyáltalán magyarok Afganisztánban.

17/L

2014. márc. 12. 22:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
23%
Mit akarsz te Afganisztánban? Mi közünk van nekünk Ázsiához? Azt nem tudjuk elviselni, hogy az oroszok bevonulnak a szomszédba, meg Amerika sem, de mi előszerettél mennénk a föld másik felére, egy teljesen más kontinensre Call of Duty-t játszani.
2014. márc. 12. 23:11
 2/11 szántóvető ***** válasza:

Afganisztán a világ legnehezebb hadszíntere,kezdő katonáknak esélyük sincs kijutni oda.túl sokan halnak meg ott.mit akarsz ott bizonyítani?vagy csak a pénz miatt mennél?

[link]

ez a műsor érdekelni fog:

[link]

2014. márc. 13. 08:33
 3/11 anonim ***** válasza:
36%

Tökéletes a látásod? ergo tökéletesen látod a szemészeti táblát? Ha igen akkor katonai vezetői szak. Ha nem akkor logisztika / üzemeleltetés.

tökéletes egészségügyi állapot kell, Pszihologiailag is tökéletes legyél.(IQ teszt, elbeszélgetés). A fizikait gondolom ugyis tudod.

Nyelvvizsga a felvételi évében kötelező angolból és tavaly a ponthatárok 324-375ig mozogtak szóval egy emelt érettségi sem a felvételi tárgyak valameikéből.

Tálibaztánba meg kb hosszú évek múlva kerülhetnél. Addigra tippem szerint mire elvégeznéd a HHK-t meg lenne a pár év gyakorlatod már nem leszünk ott.

2014. márc. 13. 08:48
 4/11 anonim ***** válasza:
28%

Az egyetem jó, a KHK karon a Katonai vezető szak :)

Bár nem értem miért válaszolnak, akik nem is válaszolnak :P Nem tanácsot kértél.

Am ott elég szigorú a követelmény... 400 körüli ponthatár, a szemed max +/- 0,5 D lehet meg hasonlók.

Ha ez "gond" lenne, van altiszti kétéves OKJ is.

2014. márc. 13. 08:54
 5/11 anonim ***** válasza:
42%

"Az egyetem jó, a KHK karon a Katonai vezető szak :)

Bár nem értem miért válaszolnak, akik nem is válaszolnak :P Nem tanácsot kértél.

Am ott elég szigorú a követelmény... 400 körüli ponthatár, a szemed max +/- 0,5 D lehet meg hasonlók.

Ha ez "gond" lenne, van altiszti kétéves OKJ is."

-HHK van nem KHK

-Katonai vezetőin kívül van még katonai logisztika és katonai üzemeltetés is.

-Ponthatárok tavaly:

katonai logisztika 352

katonai üzemeltetés 324

katonai vezetői 374

-Katonai vezetőin amit te mondtál nem lehet 0,5 a szemed. Tökéletes látás kell különben azokat a specializációkat(felderitő, harckocsizó stb.) amik a katonai vezetői szakhoz tartoznak kihúzzák tehát ezen a szakon már nem lehetsz.

-A többi szakon +/- 3,0 lehet maximum a dioptria.

Én meg azt nem értem ha valamit nem tudsz pontosan és/vagy nem értesz hozzá akkor miért vezeted félre szerencsétlent.

2014. márc. 13. 09:40
 6/11 anonim ***** válasza:
35%
ui: lehet le pontozni attól még így van.
2014. márc. 13. 18:07
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ! Első válaszoló: ki kérdezte ezeket ? :D
2014. márc. 23. 23:55
 8/11 anonim ***** válasza:
31%

4-es vagyok

Lehet a kar neve már más, boccs h nem tizenéves vagyok, amikor én jelentkeztem még Zrínyi volt és KHK! A ponthatár pedig 399 volt, de ez minden évben változik...

A szemem nem tökéletes, ezért tudom, hogy ebben pontosan mi a határ! -/+0,5D!

Nem mondtam, hogy kizárólag az a szak van, de nem véletlen, hogy több katonai szak mellé csináltak külön Kat. Vez. szakot is... Mivel nem írta, hogy emellett pl. a műszaki terület is érdekelné, ezért ajánlottam ezt...

2014. márc. 24. 00:15
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! a 399 az orbitálisan sok, lesz hova fejlődni :D
2014. márc. 24. 00:24
 10/11 A kérdező kommentje:
Afganisztánt hagyjuk valóban. Sajnos műtötték mindkét térdemet, de kb. megelőző műtét volt, nem volt jelentős a kár (térdkopás). Ha tökéletesen fog működni (már most is majdnem tökéletes), akkor szenvedhetek emiatt hátrányt, netalán lehet kizáró ok?
2014. márc. 24. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!