A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen milyen alapszakra jelentkezzek ha később tüzér szeretnék lenni?
Tüzér szeretnék lenni és nagyon érdekel hogy melyik alapszakra kell jelentkeznem hogy tüzér lehessek.
Ha színtévesztő vagyok akkor felvesznek a tüzér szakra?
NKE-Hadtudományi és Honvédtisztképző karon belül a Katonai vezetői szak amire gondolsz.
"a hallgatók a 6. félév végén, a Magyar Honvédség igényeinek függvényében választanak specializációt. A potenciálisan választható specializációk: felderítő, harckocsizó, légvédelmi rakéta, lövész, műszaki, tüzér, vegyivédelmi."
Én nem vagyok ebben 100%-ig biztos de, szerintem kell hogy baráti viszonyban legyél a többi szakiránnyal is, lehet hogy akkor "éppen" nem lesz a Honvédségnek szüksége tüzértisztekre, de az is lehet hogy téged irányítanak elsőnek erre a szakirányra ha tehetséget, szorgalmat mutatsz iránta.
A katonai vezetői képzésre szigorúbb a felvételi mint a logisztikára v. üzemeltetésre mert "korlátozottan alkalmas minősítés (alkalmassági vizsgálat után) már kizáró tényezőként hat a felvételiből.
Sajnos színvizsgálat Van az alkalmasságin, épp ezért én utánajárnék hogy korlátozó tényezőnek számít-e a színvakság.
Ha kell küldök neked 1 privát levelet amiben leírom hogy tudod felvenni a kapcsolatot a Radó György Honvédkórház (Kecskemét) vizsgálóorvosával, ő az aki megtudja mondani a z "tutit"
Köszönöm a választ.
Írtam már üzenetet de azért ide is írok.
Igen jó lenne ha eltudnád küldeni a címet hálás lennék.
Az MH AA tüzér szakirányára felvennének a színtévesztés miatt? Vagy az sem teljesen biztos?
Mi a külömbség ha NEK-en vagy ha az MH AA.n végeznék mint tüzér?
NKE- 4 év után hadnagyként, MH AA- 2 év után őrmesterként kezded a hivatásos pályafutást.
Hogy milyen szakirányokat hirdetnek éppenséggel MH AA-n, azt többféle módon is megtudhatod.
a, lehet a legközelebbi toborzó irodán érdeklődni
b, volt 1 kérdés itt pár hete ahol a kérdező felsorolta az éppen hirdetett szakirányokat MH AA-n és azt érdeklődte melyikre lenne érdemes mennie, keress vissza ha van 1 kis időd.
c, körülnézel itt: [link]
Azért írtam ezeket a lehetőségeket mert az Altisztin minden évben megszabnak x szakirányt amire lehet jelentkezni. Talán itt is van egy belső felvételi, ahol aktuális honvédelmi igényeknek és felvételi vagy tanulmányi átlag szerint besorolnak valamelyik szakirányra.
1 percen belül megtaláltam:
Az MH Altiszti Akadémia a 2014/2015. tanévben a következő szakirányokra hirdet meg felvételi eljárást:
- Katonai informatikai-rendszer üzemeltető ágazat
- Szerelő ágazat, páncélos gépjárműszerelő
- Műszerész ágazat, fegyverműszerész
- Repülőműszaki ágazat, avionika szerelő
- Parancsnoki ágazat, ABV védelem
- Parancsnoki ágazat, légvédelmi rakéta és tüzér
Ebből látható hogy ez évben van igény az őrmester rendfokozatú légvédelmi tüzérek képzésére, tehát indul légvédelmi tüzér képzés ezen a szinten. (bár lehet hogy te a szárazföldi tüzérség iránt érdeklődsz csak, légvédelmi sem lehet olyan rossz)
Ha jövőre felvételizel akkor persze majd a 2015/2016-os lista lesz aktuális, de az csak ősszel fog megjelenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!