Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mit kell tennem ahoz hogy...

Mit kell tennem ahoz hogy beálhassak a magyar honvédséghez ha erdélyben élek?

Figyelt kérdés

2014. febr. 17. 18:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

[link]

Tehát:

magyar állampolgárság (azt hiszem ez neked is van ha igényelted)

betöltött 18. életév.

büntetlen előélet.

Alkalmassági vizsga kecskeméten

Eddig ugyanaz mint az itt élőknek.

DE van még 1 pont

MAGYARORSZÁGI LAKÓHELY!

Tehát ha nincs valami ismerősöd/rokonod/akármid MO-n ahova átirathatnád a lakóhelyedet, akkor nemtudsz jelentkezni.

2014. febr. 17. 19:56
 2/11 anonim ***** válasza:

Van egy gyanúm,hogy költözködni kell.

Legyél magyar állampolgár,töltsd be a 18 élet évet,legyél eü. alkalmas és egy sikeres felvételin kell túlesned (pszichikai és erőnléti).

2014. febr. 17. 19:58
 3/11 Pro Patria ***** válasza:
0%
Nem elég a magyarországi lakhely, és a magyar állampolgárság, feltétel az is, hogy más állampolgárságod emellett ne legyen, csak kizárólagosan magyar.
2014. febr. 17. 21:34
 4/11 anonim ***** válasza:
És ezt honnan szeded? Ilyenről nem tudok, pedig sokat forgattam a Hvt.-t és Hjt.-t mostanában.
2014. febr. 17. 22:08
 5/11 Pro Patria ***** válasza:
A kettős állampolgárság, mint biztonságkockázati tényező akad fenn az átszűrésen.
2014. febr. 17. 22:36
 6/11 anonim ***** válasza:

Ez szépen hangzik, csak hol van leírva, jogszabályba iktatva?

Mert azt látom, hogy ilyen urban legendként elterjedt ezen az oldalon, de konkrétumot senki se mondott még.

2014. febr. 18. 08:39
 7/11 anonim ***** válasza:

Pro patria, ez kérlek hülyeség. Nekem is volt 1 bajtársam aki szlovák volt + magyar, de mivel át tudott költözni hozzánk ezért jelentkezhetett.

MO-n nincsenek olyan szigorú előírások ilyen szempontból. Ami itt nem jön ki az kijön az alkalmasságin. út ugy is megbukik akinek meg kell.

2014. febr. 18. 10:38
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
élj be inkább a román hadseregbe
2014. febr. 18. 10:42
 9/11 Pro Patria ***** válasza:

Rendben. Ha városi legenda, menjen bárki nyugodtan a toborzóra, legfeljebb egy útiköltséget bukik vele. Nem kell nekem hinni, lehet konokul tagadni, én már elég sokmindent végigjártam ebben a folyamatban, de többet nem szólalok meg. Így is huszadik alkalommal válaszolok olyan triviális kérdésekre, amiket öt percnyi google-lel meg lehetne tudni.

Elmondtam azt is, hogy nemzetbiztonsági kockázat, és minekután mindenki szűrésen esik át, ahol akár olyan is kizárótényező, amivel erkölcsit még zökkenésmentesen kaphatsz, ezért az ilyennel megpróbálkozni sem érdemes.

2014. febr. 18. 17:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Én meg továbbra is mondom, hogy ez a nemzetbiztonsági kockázat szép frázis, de ilyen szűrésre létezik az un. nemzetbiztonsági ellenőrzés/átvilágítás, aminek 3 fokozata van (A,B,C).

A szerződéses legénységi beosztások között még az A fokozatot igénylő is ritka, pedig az csak gyakorlatilag egy formanyomtatvány kitöltéséből áll néhány kérdéssel. Abból az életben nem derül ki, hogy ha valaki kettős állampolgár. Még C-nél se olyan egyszerű megtalálni a kettős állampolgárokat.

És én is furcsállanám ha egy legénységi kiskatonánál, akire még A típusú ellenőrzés se vonatkozik, Erdélyi magyar származású és így kapott állampolgárságot, ott ezen rugóznának, miközben a C típusú átvilágított parlamenti képviselőknél, akik ráadásul még a nemzetbiztonsági bizottságban is tagok, magasról sz/\rnak a kettős állampolgárságra. Szóval nekem, - bár való igaz, közvetlen ismeretem nincs - nagyon abszurdnak tűnne, ha ez igaz lenne.

2014. febr. 18. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!