Lehet újra sorkatonaság?
Hát nem tudom,én nem voltam katona,mire lehettem
volna,eltörölték,de azért nem volt hülyeség.
Nagybátyám volt katona a 90-es évek elején,
tőle hallottam egysmást.
,,Igen,voltak fenyítések,szivatások,de csak a nagypofájú,engedetlen emberkéknek,akik nem tudtak
alkalmazkodni.ott senki sem volt menő fiú,még a legkeményebbek is betörtek.Volt egy komoly nevelő
hatása,nem lenne ennyi s.ggfej,aki nem tud viselkedni."
,,Este tízkor fekvés,hajnal kettőkor ébresztő,2 perc alatt
teljes menetfelszerelés,énekelve menetelés odakint."
Pontosság.Ma a fiatalok semmit sem tudnak fegyelemről,pontosságról.De még önfegyelemről sem.
Egy államban a hadsereg egyfajta moralitást,összetartást
is jelent.Egy hadseregben nem lehet megosztottság,csak parancs van.Szóval én ezt gondolom erről:Fontos lenne!
Bocsi,de nem úgy értettem!Egyszerűen csakígy írtam,
semmi negatív diszkrimináció!Remélem,a lényeg lejött...
Az emberek nem tudnak várni, figyelni, ott muszály volt. Estefelé érkeztünk leendő leszerelésünk helyére, amelyhez ilyen közel még sohasem álltunk. Mivel hatalmas vonzalmat az időközben megismert emberek nem éreztek a zöld szín iránt, igen hamar kedves baráti közösséget alkottunk, amelynek egyetlen célja volt: érezzük jól magunkat. Ezáltal mi lettünk a Kisherceg katonái.
Igaz ott szolgált a 2.számú réteg is, emberileg már akkor is nagyon sajnáltuk őket. Néhány jellemző tulajdonság, amiből többet-kevesebbet magukénak mondhattak: először aludt fehér ágyban egyedül, először volt új ruhája, először parancsolhatott macskánál nagyobb állatnak, olyan buta volt, hogy továbbszolgálónak sem vették be.
egyébként ez a bajtársiasság meg annyira sablon szöveg, kicsit unalmas...
(előző voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!