Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Lehet újra sorkatonaság?

Lehet újra sorkatonaság?

Figyelt kérdés
Lehet-e újra sorkatonaság MO-n? Függ e attól, hogy melyik párt kerül hatalomra?
2009. dec. 3. 21:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
5%
Én jelen pillanatban nem bánnám ha lenne sorkatonai szolgálat újra. Mert csak ott lehet megemberelni magunkat, és leszerelés után elmondhatja az ember magáról, hogy életképes. Sőt az egy biztos munkalehetőség igaz hogy fizikumot igényel, de valamit valamiért.
2009. dec. 4. 17:43
 12/21 anonim ***** válasza:
Lehet hogy ott lenne munkalehetőség.
2009. dec. 6. 17:09
 13/21 anonim ***** válasza:
15%
Én 19 évesen túlsúly ellenére remélem ,hogy lesz és bevezetik.Legalább fegyelmet rendet tisztességet bajtársiasságot tanulunk(+fegyverkezelés:).Egyetlen feltételként annyit jelölnék meg ,hogy ne 18 hónap legyen hanem 4 mert 3 a kiképzés 1 hónap időhúzás és jön a következő banda. Az öregek mesélték ,hogy 18 hónapból 3 volt hasznos többi meg hogyan üssük el az időt hasznosan.
2009. dec. 13. 21:43
 14/21 Zenon ***** válasza:
4%

Hát nem tudom,én nem voltam katona,mire lehettem

volna,eltörölték,de azért nem volt hülyeség.

Nagybátyám volt katona a 90-es évek elején,

tőle hallottam egysmást.

,,Igen,voltak fenyítések,szivatások,de csak a nagypofájú,engedetlen emberkéknek,akik nem tudtak

alkalmazkodni.ott senki sem volt menő fiú,még a legkeményebbek is betörtek.Volt egy komoly nevelő

hatása,nem lenne ennyi s.ggfej,aki nem tud viselkedni."

,,Este tízkor fekvés,hajnal kettőkor ébresztő,2 perc alatt

teljes menetfelszerelés,énekelve menetelés odakint."

Pontosság.Ma a fiatalok semmit sem tudnak fegyelemről,pontosságról.De még önfegyelemről sem.

Egy államban a hadsereg egyfajta moralitást,összetartást

is jelent.Egy hadseregben nem lehet megosztottság,csak parancs van.Szóval én ezt gondolom erről:Fontos lenne!

2010. jan. 3. 18:53
 15/21 A kérdező kommentje:
a fiatalok alatt miért csak a fiúkat érted?
2010. jan. 3. 21:03
 16/21 Zenon ***** válasza:
0%

Bocsi,de nem úgy értettem!Egyszerűen csakígy írtam,

semmi negatív diszkrimináció!Remélem,a lényeg lejött...

2010. jan. 3. 22:26
 17/21 anonim ***** válasza:
84%
Akik itt annyira vágyakoznak arra, hogy sorkatonák lehessenek, azokat elküldeném pár hónapra egy jó kis munkatáborba. Ott lehet igazán rendet, fegyelmet tanulni, a szolidaritásról, a szoros emberi kötelékekről nem is beszélve.
2010. jan. 4. 13:23
 18/21 anonim ***** válasza:

Az emberek nem tudnak várni, figyelni, ott muszály volt. Estefelé érkeztünk leendő leszerelésünk helyére, amelyhez ilyen közel még sohasem álltunk. Mivel hatalmas vonzalmat az időközben megismert emberek nem éreztek a zöld szín iránt, igen hamar kedves baráti közösséget alkottunk, amelynek egyetlen célja volt: érezzük jól magunkat. Ezáltal mi lettünk a Kisherceg katonái.

Igaz ott szolgált a 2.számú réteg is, emberileg már akkor is nagyon sajnáltuk őket. Néhány jellemző tulajdonság, amiből többet-kevesebbet magukénak mondhattak: először aludt fehér ágyban egyedül, először volt új ruhája, először parancsolhatott macskánál nagyobb állatnak, olyan buta volt, hogy továbbszolgálónak sem vették be.

2010. jan. 13. 21:30
 19/21 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem ha lesz is, akkor az terjedjen ki minden magyar állampolgárra, tehát a nőkre is.
2010. júl. 23. 18:49
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

egyébként ez a bajtársiasság meg annyira sablon szöveg, kicsit unalmas...

(előző voltam)

2010. júl. 23. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!