Lehet jelentkezni sorkatonának?
Nem értem kérdést. "... valaki nem akar katona lenni... nem tud jelentkezni sorkatonának?"
Most akkor katona akar lenni vagy nem?
A sorkatona pedig attól sorkatona, hogy sorozzák.. azaz nem jelentkezik. Egyszerűen ez a szó ezt jelenti. Szóval ha létezne olyan sorkatona, aki jelentkezne, az ilyen fából vaskarika dolog lenne.
Magyarországon a sorkatonaság fel van függesztve békeidőben, csak rendkívüli helyzetben, illetve megelőző védelmi helyzetben aktiválódik és elkezdenek sorozni. És ahogy írtam az egésznek pont az a lényege, hogy nem lehet és nem is kell jelentkezni.
A MH-ben pedig hivatásos, szerződéses és tartalékos katonák szolgálnak (illetve vannak még közalkalmazottak, akik munkaviszonyban dolgoznak). Szóval olyan nincs hogy valaki nem katona és ott "szolgál".
És miből feltételezted, hogy ha jelentkezel szerződéses katonának, akkor főbe lőnek ha nyugdíj előtt akarsz kilépni?
Bármikor kiléphetsz, csak annyi van, ha 1 éven belül, akkor visszafizettetnek valami toborzópénzt veled (amit belépéskor kapsz).
De milyen kiképzést? Természetesen aki szerződésesnek megy, azt kiképzik.
De mégis mit szeretnél? Költsön rád az állam egy csomó pénzt csak úgy a 14 hetes kiképzésre és utána lelépsz közvetlenül, mert te kíváncsi voltál csak, hogy milyen? Vagy mégis mire gondolsz, mert már végképp nem értem...
Azért ne legyél már totál komolytalan. Természetesen idejében ki fognak szűrni ha látják, hogy szarsz az egészre és csak szórakozol a honvédséggel. (amúgy egyébként egyáltalán nem kellemes az alapkiképzés, szóval annak biztos mentális problémája van aki csak kedvtelésből akarná megcsinálni)
De 1 ha egy évnyi szerződéses viszonyt bevállalsz, az még elmegy. Afganisztánba meg a kutya se fog kiküldeni ha nem akarsz. Épp hogy annyian akarnak kijutni oda, hogy sorbanállás van, mert nagy pénzt lehet kaszálni vele. Azok se tudnak kijutni, akik nagyon akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!