Jelenleg melyik a legnagyobb ágyú vagy fegyver? Úgy értem hogy mm-ben pl a howtizer 155mm azthiszem.
A valaha volt legnagyobb ágyú a Dora volt 800mm
A legnagyobb hajóra épített ágyúk a Yamato és a Muszasi csatahajókra szerelt 460mm-es ágyúi voltak...
Jelenleg a Panzer 2000-t tartják a leghatékonyabb tüzérségi eszköznek. 155mm-es űrmérettel rendelkezik...
De voltaképpen ma már nem az űrméret számít, hanem a pontosság, a lőtáv, a tűzgyorsaság és a mozgékonyság...
Jelenleg:
Hajóágyúkból az amerikai IOWA osztály néhány tagja van ami még szolgálatba állítható. Ezeken a hajóágyú 406 mm. Ettől nagyobb JELENLEG nincs a rendszerben.
A szárazföldieknél a 203 mm-es ürméret jelenleg a legnagyobb.
A howitzer az "hátultöltős" lövegek megnevezése. Tehát ma minden löveget így nevezhetsz.
Iowa-osztályt már teljesen kivonták (legutoljára épp a névadót 2012-ben), így a 406mm-esek is kivonásra kerültek.
Az amerikai M110-es önjáró 203mm-es volt, több országba is exportálták, de azokat is már kivonták.
Amit most van legnagyobb, talán az Észak-Koreai Koksan 170mm-ese.
a )/9-nek.
Lehet hogy igazad van és az IOWA már csak múzeum (én még úgy tudtam, hogy tartalék).
Az oroszoknak van 2SZM7 néven 203 mm-es lövegük rendszerben. (tudtommal az USA haderői sem vonták ki az M110-et hanem éppen a fejlesztésén gondolkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!