Mért mondja mindenki a régi Német katonákra (Reich) hogy barbárok voltak?
11:47!
"Érdekes módon ezeket nem hallani a magyar médiában, ez nem hír, itt csakis a zsidók lehettek az áldozatok. Nyugodtan pontozzatok le kedves balliberális fórumozók, ezzel a tények tények maradnak."
Elég szelektív a figyelmed, azt hiszem. Ezeket nem szokták a ballibek tagadni, maximum a kommunisták és az oroszimádók. Persze, a 90-es évekig erről nem lehetett beszélni, de azóta lehet, és egyre többet lehet erről hallani a médiában, filmet forgattak erről (pár hete pont a "balliberális média zászlóshajója", az Index a főoldalon foglalkozott ezzel)... de nem baj, te csak gyűlölködj itt…
Én most azt fogom mondani amit a nagymamám mesélt.
Őazt mondta, hogy lent voltak a "bunkerben"(értsd pinceszerűség amit az apja ásott) és hallották, hogy valaki a házban van. Az apjuk felment, a németek voltak az asztalnál ettek mindenféle finomságot. Pár perc múlva felment a nagyim is a testvéreivel és amikor meglátták a németek azt, hogy ott gyerekek vannak a finomságokat ott hagyták és ők elmentek.
Az oroszok pedig megettek mindent ami a házban volt.
Az egyik tanítónénim pedig a következőt mesélte:
Ő Csehszlovákiában született ahol az annyával az oroszok egyik laktanyájában laktak, mert azt hiszem befogadták őket, vagy mi. Az oroszok pedig nagyon jól bántak velük.
Ezek alapján én azt mondom, hogy kollektíven nem lehet ítélkezni, szerintem egyrészt azért terjed az oroszokról több rossz , mert ellenséges nép voltunk, másrészt a németek többsége műveltebb volt, és jobb körülmények között éltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!