Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi kell egy diáknak hogy...

Mi kell egy diáknak hogy katona legyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Egy 17 éves fiú vagyok. Jelenleg 10.-be járok egy programozói szki-ban. Rögtön rájöttem hogy rossz iskolába mentem, mivel nem nagyon értek a programozáshoz ráadásul annyira nem is szeretem csinálni.

Kiskorom óta érdekel a hadsereg, a hadászat a fegyverek és stb. És a család is felvetette az ötletet hogy esetleg lehetnék katona.

Az érdekelne hogy mi kell hozzá? Elég ha az éretségi után jelentkezek egy Katonai főiskolára? Vagy már elkéstem mert középiskolában is ilyesmi szakra kellet volna mennem?

A másik kérdésem meg az hogy Amerikai állampolgár vagyok, két éve kaptam meg a Magyar állampolgárságit. Mindenki Magyar a családban, csak én ott születtem, viszont ízig-vérig Magyarnak tartom magamat. Az Amcsi állampolgárság befolyásolhatja ezt az egészet, tehát hogy esetleg nem kerülnék be miatta?

A válaszokat köszönöm előre is.

2013. okt. 2. 18:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Érettségivel mehetsz katonának de akkor csak tiszthelyettes lehetsz. Jobban jársz ha tanulsz és elmész a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre mert ha azt elvégzed akkor tiszt lehetsz és ez nagyon nem mind1.
2013. okt. 2. 18:49
 2/8 anonim ***** válasza:

"Az Amcsi állampolgárság befolyásolhatja ezt az egészet, tehát hogy esetleg nem kerülnék be miatta?"

Magyarországon a kettős állampolgárság kizáró tényező a hadseregbe történő felvételi során.

2013. okt. 2. 18:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Akkor most hogy van? Le kell mondania az amerikai állampolgárságáról és csak akkor mehet katonai főiskolára és lehet magyar katona? Vagy hogyan működik ez?
2013. okt. 2. 19:02
 4/8 A kérdező kommentje:
Most jobban megnézve, csak Amerikai útlevelem van. A személyimre az van csak írva hogy "Állampolgárság/Nationality:Magyar/HUN" A születési helyemnél viszont ott van hogy Amerikában születtem. Ez elég bonyolult amióta megkaptam a Magyar állampolgárságit. Ezek szerint az Amerikai állampolgárságim már nincs meg?
2013. okt. 2. 19:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Feltételezem egyik szülőd sem "valódi" amerikai így te csak területi alapon kaptál amerikai állampolgárságot. Így ha igaz az, hogy kettős állampolgárok nem lehetnek tagjai a Honvédségnek (erről semmilyen vonatkozó jogszabályt nem találtam) akkor le kell mondanod az amerikai állampolgárságodról. Az állampolgárságról való lemondás (legalábbis a magyar esetében) nyilatkozattétellel történik, de a te esetedben még szükség van törvényes képviselőre (valamelyik szülő) hacsak nem vagy nagykorúsítva vagy nem töltöd be a tizennyolcadik életévedet pár még a nyilatkozattétel előtt. Az állampolgárságról való lemondással kapcsolatban gondolom a budapesti amerikai nagykövetség tud segíteni (már ha oda halandó embert beengednek :D).

Ha viszont kettős állampolgárok is lehetnek az MH tagjai akkor semmi gond nincs.

2013. okt. 2. 20:23
 6/8 anonim válasza:

Szerintem jobban jársz ha kint usában mész el katonának.

Itthon semmi fizetés és bekerülni is nehéz.

2013. okt. 2. 22:26
 7/8 e2 válasza:

Nézz utána annak az amerikai állampolgárságnak vagy bárminek. Ha tényleg van (vagy mivel ott születtél talán könnyeben kaphatod meg vagy azt vagy a zöldkártyát)akkor NE JELENTKEZZ A MAGYAR HONVÉDSÉGBE! Felejtsd el és húzzál ki amerikába ott legyél katona! Az egyszerű baka a 3 hónapos kiképzése után kap akkora fizut mint itthon egy alezredes (ami itthon a 4éves tiszti suli után még minimum 15-20 év szolgálat vaskos protekcióval)! (mondjuk ők dolgoznak is nem úgy mint nálunk) A kinti tiszti fizetések meg pláne durvák. És akkor ugye ne beszéljünk a társadalmi megbecsülésről, meg a felszerelésükről, körülményekről.

Az amerikai hadsereg a legjobb a világon ha tényleg katona akarsz lenni és van is esélyed kijutni ne szalazd el.

2013. okt. 4. 20:56
 8/8 anonim ***** válasza:
49%
Amerikai állampolgárság? Kizáró ok, USA-ban NEM!!! Persze megértelek nem akarsz más nemzetet szolgálni, akkor dobd el az USA állampolgárságot vagy menj az USAF-ba ( ami az én szememben hazaárulás, de szerintem gond nélkül felvennének).
2013. okt. 5. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!