Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A Magyar Honvédségnél miért...

A Magyar Honvédségnél miért tart 4 évig a tisztképzés? Az USA fegyveres erőinél miért intézik el 3 hónap (! ) alatt az egészet?

Figyelt kérdés
2013. szept. 13. 14:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy az USA nulláról 18-19 évesekből 3 hónap alatt képez tiszteket.
2013. szept. 13. 14:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Valamit nagyon félrenéztél.

Az USA katonai iskolái négy illetve öt évesek. Valószínüleg kevered a tiszti tanfolyammal.

2013. szept. 13. 16:37
 3/6 lindmayer ***** válasza:

hát igen

valószínű, hogy usa-ban az alapkiképzés után 3-4 hónapos a tisztképző "tanfolyam", itthon meg egyben van a kettő

2013. szept. 13. 18:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az alapkiképzést követően sincs 3-4 hónapos tisztképzésük. Valamit nagyon félrenéztetek. (vagy az angol forddítással van gond). 3-4 hónap az usa-ban kb egy speciális kiképzés az alapkiképzést követően.
2013. szept. 13. 19:07
 5/6 lindmayer ***** válasza:

nem olvastam félre semmit, hisz semmit nem olvstam

de ettől függetlenül én is ugyanezt írtam: attól még, hogy az alapkiképzés után van, nem jelenti azt, hogy minden sikeresen levizsgázó katonát elküldenek oda, hanem csak a legjobbakat

2013. szept. 14. 08:56
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Az USA tiszti iskoláiban a képzés négy év (vagy öt). Ezt követően lesznek felavatva a hadnagynak, vagy alhadnagynak). A kiválló képességü közkatonák küzül (akik szintén önkéntesek és nem sorkatonák, ahogy sokan irják) egy-két főnek engedélyezik a jelentkezést tiszti iskolára. Ugyanúgy kell felvételizniük mint a többinek, csak kapnak néhány plusz pontot a már meglévő alapkiképzésük miatt. El kell végezniük a négy évet ugyanúgy.

Tiszti tanfolyam a tengerészgyalogságnál van (kb. 3 hónap) mivel nincs tisztiiskolája. Azonban ide csak azokat veszik fel akik elvégezték a szárazföldi,vagy haditengerészeti tiszti iskolát (West Point, vagy Annapolis, vagy valamelyik kisebb hírű iskola) és itt megapják hozzá a speciális kiegészítő képzést.

A civil egyetemeken végzettek (pl pszichológusok, orvosok, ügyvédek)akik nem konkrétan katonai beosztásban vannak szintén tanfolyamot végeznek. (De előtte azért már tanultak valamilyen egyetemen 5 évet!) Szerintem ezt olvastátok félre.

2013. szept. 14. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!