Miért gondolják, hogy a nukleáris fegyvereket városok ellen alkalmaznák a hadviselő felek és nem egymás katonai egységei ellen?
Mondok egy szélsőséges és kissé realitást mellőző példát én is.
Magyar katona vagyok, aki pl. román hadsereggel áll szemben a határon.
A románok kilövik a nem létező atomrakétáikat a hátad mögött lévő városokra. Szeretteid valószínűleg halottak, vagy nem sok választja el őket a haláltól.
Nincs több utánpótlás.
Mi maradt neked?
Az a 20 lőszer, a korgó gyomor, meg a BOSSZÚ!
A nukleáris fegyverek alapból nem földetéréskor robbannak, hanem a légkören, a föld felett több száz m-rel.
Mint korábban említtem a korai atomseszközök találati pontossága nem m-ben hanem Km-ben mérhető. Ennek megfelelően egy fronszakaszon, ahol az ellenséges frontvonalak közöt a távolság kb 300 m. egy atomfegyver a saját csapatok gyilkolását jelentné. Gondolom érthető, hogy a nagy erejű atomfegyvet miért a hátország ellen alkalmazták. A harcászati és hadászati eszközöket közvetlen a frontvonalban használták. Ezeket viszonylag gyorsan lehetett irányozni, az éppen felderített ellenséges katonai célokra. A nagy interokontinentális eszközöknek viszont fix cél kellett. (Ezekre a háború első perceiben meg is támadák volna)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!