Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A gépfegyverrel felszerelt...

A gépfegyverrel felszerelt honvédek pisztolyt is kapnak?

Figyelt kérdés
2013. júl. 18. 16:21
1 2
 1/11 compactegon ***** válasza:
52%
nem. ahhoz minimum tiszthelyettesnek kell lenni. legalábbis az én időmben így volt.
2013. júl. 18. 16:45
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én lövész században voltam.A géppuskások, RPG-sek,mesterlövészek,toronylövészek kaptak pisztolyt.A gépkarabélyosok nem.
2013. júl. 18. 17:00
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen. Ahogy előttem írták a gépkarabélyosok nem kapnak, hisz amellé fölösleges lenne, de RPG-s vagy géppuskás mindenképp kell, hogy rendelkezzen közelharcra alkalmas fegyverrel, így ők mindenképp kapnak.
2013. júl. 18. 17:29
 4/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a kommenteket

igaz, az én katonai műveltségem kalandregényekből, háborús filmekből és számítógépes játékokból származik, szóval nem értek hozzá, de nem úgy van, hogy arra jó a pisztoly, hogyha kínos helyzetben mondjuk kiürül a tár, vagy beragad a fegyver, akkor még van egy pisztoly "utolsó kapaszkodónak", amit gyorsan előránthat

2013. júl. 18. 17:34
 5/11 A kérdező kommentje:
?
2013. júl. 18. 17:34
 6/11 Gugu Gabor ***** válasza:
100%

A háborús filmekben és a játékokban általában valamilyen különleges alakulat életét dolgozzák fel, ott előfordulnak a pisztolyok, de mint fent is írták a "sorállomány" körében nem túl gyakori. Egyrészt pénz (maga fegyver lőszer, tok..., másrészt kiképzési idő, harmadrészt nem túl kényelmes ha még 1,5 kiló lóg rólad egész nap.

A harckocsizók pilóták stb azért kapnak pisztolyt vagy valami kisméretű géppisztolyt mert értelemszerűen a járműben el kell férnie)

2013. júl. 18. 19:03
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

De kapnak, és pont azért amiért írtad is, ha az elsődleges fegyverrel valami történne akkor is legyen egy tartalék.

[link]

Látod, Magyar Honvédek Afganisztánban és ott van mindegyik combján a pisztoly is.

2013. júl. 19. 07:11
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezen meg lengyel katona van, itt is látszik:

[link]

2013. júl. 19. 07:13
 9/11 anonim ***** válasza:

[link]

[link] 2-n látok, a hátsónak a taktikai mellényén van)

[link] (itt csak a hátsó Honvéd combján van, de sztem a másik kettőnél is van valahol)

[link]

2013. júl. 19. 07:17
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki kap már maroklőfegyvert. Függetlenül attól, hogy milyen beosztásban dolgozik. A terepen dolgozó honvédek felszereltségébe ez is beletartozik.
2013. júl. 19. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!