Ha újra miénk lenne Nagy-Magyarország mit kéne csinálni a kissebbségekkel?
Egyedül csak a cigányokat kellene deportálni innen.
Ez mindenkinek hasznára válna.
Én nagy Magyarországot egy föderáció/szövetségi köztársaságként tudnám elképzelni, olyannak, mint ma Svájc.
Tehát , nagyjából békében élne egymás mellett a magyar, szerb, román , szlovák, mindenki megtarthatná a nyelvét és a kultúráját , vallását.
Hisz így lenne igazságos.
"Tehát , nagyjából békében élne egymás mellett a magyar, szerb, román , szlovák, mindenki megtarthatná a nyelvét és a kultúráját , vallását.
Hisz így lenne igazságos."
Igen, szép és jó. Ilyen van jelenleg Boszniában is, nem is mernek eljönni onnan a NATO békefenntartók.
Nem értem a fanyalgókat. A régi monarchiában azért nem volt olyan rossz dolga a kissebségeknek. Pl a cári Oroszországban a lengyelek helyzete sokkal kilátástalanabbnak számított. A Német birodalomban pedig max "kuss nektek" volt a nevük, nem volt kipofázás mert könnyen ráfázhattak.
A románoknak is voltak Magyarországon régen iskoláik, templomaik. Elemi szintü oktatásban részesedhettek, ami mai szemmel nézve kevésnek tünhet, de ha belegondok, hogy pl a baszkoknak a müvelt Franciaországban még ennyi sem járt azokban az időkben. Persze mindig többet és többet akartak, elsősorban azért mert egyre rohamosabb ütemben asszimilálódtak. Jogaik kiterebélyesedésében látták ennek feltartóztatását. Gondolom én.
"Igen, szép és jó. Ilyen van jelenleg Boszniában is, nem is mernek eljönni onnan a NATO békefenntartók."
Megfelelő politikával meglehetett volna oldani, így a kecske is jóllakott volna, meg a káposzta is megmaradt volna.
Egy nagy Magyarország sokkal versenyképesebb lenne,egy Osztrák-Magyar Monarchia meg különösen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!