Folytathatom tanulmányaimat?
Figyelt kérdés
Ha a gimnáziumot befejezem, és elmegyek 18 évesen katonának, akkor utána, visszatérve folytathatom a tanulást tovább? Mennyi az az idő, amit a honvédségnél minimum el lehet tölteni, ha egyszer bevonultunk?2013. jún. 28. 16:16
2/7 A kérdező kommentje:
:)
Picit bővebben:
2013. jún. 28. 16:49
3/7 anonim válasza:
Azt kérdezed, hogy gimit elvégezve lehet-e úgy felsőoktatásba jelentkezni, hogy kihagysz x évet?
Nyilván lehet, nekem 37 éves családanya csoporttársam is volt.
4/7 anonim válasza:
Természetesen, 60 ébvesen is elmehetsz egyetemre, ha megvan az érettségid, de nem lenne e kedvezōbb, ha katonatisztnek tanulnál az egyetemen ? :)
5/7 anonim válasza:
De ha az egyetemet, csak késōbb akarod elkezdeni, akkor mindenképp, a szentendrei, tiszthelyettesibe jelentkezz hivatásos katona lehetsz, és már elég egy érettségi is, sokkal jobb bánásmódban, és fizetésben fogsz részesülni, ha elvégzed, mintha csak jelentkeznél, egy toborzó irodán, szerzōdésesnek.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! :D
Ezért jó itt kérdezni, mert itt vannak szakértők. Itt is egy ilyet tisztelhettem. Köszi! :)
2013. jún. 28. 19:15
7/7 anonim válasza:
Vagy elmehetsz a Nemzeti közszolgálati egyetemen HHK szakon valamelyikre. Az egyetemi tisztképzés, de ezt ne úgy vedd mint egy bármelyik civil egyetemet, hanem itt katonáskodni kell a 4 éven keresztül végig, bent lakás stb. Amúgy meg ha a tiszthelyettesin végzel őrmesterként akkor 4 évet ha jól tudom, ha meg az NKE-n akkor hadnagyként végzel és 8 évet kell leszolgálnod. Ha szerdzsósnak mész akkor meg annyit amennyi a szerződésbe benne van. Az alapkiképzés alatt bármikor leszerelhetsz térítésmentesen ( ez 3 hónap) am meg behajtják rajtad a beléd fektetett pénzt. Ez tudom hogy az NKE-n így van, de szerintem az altiszti akadémián is. Ha gondolod írj privibe, tudok mesélni, de nehogy azthidd hogy a katonaélet az full királyság meg lazulás. A felszerelés és a technika elavult, a fizu kevés, és sok az értelmetlen hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!