Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A hadseregünk ereje fog még...

A hadseregünk ereje fog még valaha gyarapodni?

Figyelt kérdés
Azért kérdem,mert 200 tankunkból,ami T-72M1/T-72 régi szovjet tank,miért csak 30 aktív ? Mellesleg 280 volt. Tanks by Country oldalon meg lehet nézni. A régi AMD 65 és AK 63D gépfegyverek már kicsit elavultak a 7.62x39mm-es kaliberrel együtt,nem ? 30.000 katona van M.O.-n aktív szolgálatban. Miért nem foglalkoznak a hadüggyel ? Minimum Leopard L2A6 tankoknak kellene szolgálatban lenni. Repülőgépek ? Helikopterek ? Régiek,gyengék,elavultak.Hogyan lehetne megoldani,hogy erősebb legyen a hadsereg ? A Jobbik többet foglalkozna ezzel ? Ahogy láthatjuk a FIDESZ szar rá.
2013. jún. 21. 12:02
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Erről van szó. Látom,hogy vannak itt értelmes emberek is,akik felfogták a kérdésem lényegét.
2013. jún. 21. 18:42
 22/29 anonim ***** válasza:
Majd ha elköltözöl otthonról és el kell magad tartani rájössz hogy sokkalta jobb helye is van a pénznek mint a Honvédség.Nem a legmodernebb de nem is kell annyira lehúzni.A 30.000 katonából kb 6000 katona van harcoló alakulatnál.És egy háborúhoz nem csak felszerelés hanem erős gazdaság is.És jelenleg nem olyan a politikai helyzet hogy egy háborúra esély legyen.Minden ország azon van hogy talpra állítsa a gazdaságát.Biztos sok pénz ment zsebbe is amit a modernizálásra szántak.Romániának nincs 200.000 katonája.Anno volt 90.000 de vegyük figyelembe hogy nagyobb az ország területe de már nekik is kevesebb a katonájuk.És mért támadnának meg? Már mindent politikával oldanak meg.A mai világban a háborút nagyrészt számítógépes vírussal és a fizetőeszköz gyengítésével meg lehet nyerni...Jobbikos vagyok,21 éves de nem olyan madár mint a 14 éves netnácik.Én nem mondom azt hogy az elcsatolt területek kellenek vissza nekünk.Fájdalmas hogy elszakították őket de ezzel elkéstünk.Ez van.....
2013. jún. 21. 19:34
 23/29 anonim ***** válasza:

Csak 174db T-72 volt meg 292db T-55.

Leopard2A6 ra sose lesz pénzünk meg még nincsen exportváltozata ez a legújabb leopard.

AK-63 ból 10000 van ebből 300db-ot modernizálnak.

És igen a JOBBIK legyen hatalmon!!

2013. jún. 21. 19:43
 24/29 anonim ***** válasza:
73%

"Minél erősebb egy ország hadserege, annál erősebb gazdaságilag."

ez téves megállapítás

minél erősebb egy ország gazdasága annál erősebb LEHET a hadereje

ha nincs pénz mert xar a gazdaság xar lesz a hadsereg mert nincs miből felszerelni

még ezer éve fordítva volt csak hát már nem biztos hogy bexarnának tőlünk ha a rigáról hátrafelé köpködnénk a meggymagot

2013. jún. 21. 20:55
 25/29 anonim ***** válasza:
,,bexarnának tőlünk ha a rigáról hátrafelé köpködnénk a meggymagot'' - hát ezen befostam: 'D
2013. jún. 21. 22:09
 26/29 anonim ***** válasza:

Téveszmék tömkelegével kell találkozni ezen az oldalon ,ez a szomorú.

Régen egy háboru után fellendült a gazdasága az országnak, mert akkor a hadi termelés miatt rendkívüli technikai fejlődés volt, 10év alatt az országok a sokszorosát fejlődték. Ma már ez nem így van. Ma már nem kell hadsereg ahhoz, hogy fejlődés legyen, ma már átlátja minden vezető háború nélkül is, hogy fejleszteni úgy kell, ahogy bírsz. A háború kényszer volt erre.

2013-at írunk, és nem 1913-at, vegyétek már észre! Nőjetek már fel!

Aknamentesíteni lehet, de te HADIFLOTTÁRÓL beszélsz.

Az, hogy most régi átalakított háborús aknászhajók léteznek nem jelenti azt, hogy neked hadiflottára van szükséged. Megint abból indulsz ki, hogy mi volt. Nem abból, hogy minek kellene lennie!

Barbár népség

2013. jún. 22. 05:57
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

"Minél erősebb egy ország hadserege, annál erősebb gazdaságilag."

Hát én ezen besírtam :D Pont fordítva működik a dolog, ha erős a gazdaságod, akkor nagy hadsereget tudsz fenntartani.

2013. jún. 22. 10:40
 28/29 anonim ***** válasza:
Amúgy jah, Észak-Korea hadserege is elég nagy, de nem úgy tűnik hogy gazdaságilag toppon lennének.
2013. jún. 22. 10:51
 29/29 anonim ***** válasza:

Gratt az 5. -nek a szellemes válaszért, jót röhögtem.

A kérdésre válaszolva:

Nagyon remélem, hogy nem lesz rá szükség. Nem szívesen fizetnék a jelenleginél kétszerte több adót, csak azért, hogy nagy hadseregünk legyen (amibe engem is besoroznának ágyútölteléknek alkalomadtán), hogy aztán valami őrült háborút kezdjen és veszítsünk, mint ahogy az lenni szokott. Jó, tudom, hogy te az ország védelmére gondoltál, ha esetleg megtámadnának minket, de igazán nem csak ez az egy szempont van.

2013. nov. 9. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!