Van más ország hadseregének is idegenlégiója a franciákén kívül?
Ahogy fent írják, spanyol és ennyi.
Az izraeli machal az nem egészen idegenlégió, azt leszámítva hogy nem állampolgárok harcolnak benne nem sok köze van hozzá.
A zöldsapkásoknak (vagy USA SOCOM) szerintem marhára nincs "idegenlégiója"
Spanyol és ha jól tudom, akkor olasz. De tervezik a németek (ahol a fiatalok nem akarnak katonának menni) és a belgák is.
De ellentétben a franciával, ahol egy kukkot sem kell tudni franciául, a spanyoloknál követelmény, hogy beszéljen a jelentkező spanyolul. Ezért többnyire az egykori gyarmatokról jelentkeznek. Az olasszal nem tudom mi a helyzet, arról nagyon keveset hallottam.
A fentieken kívül esetleg még érdemes lehet megemlíteni azokat az országokat, amelyek egyes egységeiket az országon kívül élőkből toborozzák, de etnikai alapon. Pl. a brit vagy az indiai hadsereg gurkhái.
A Mahal azért nem Idegenlégió, csak egy program. Vannak más országok is, amelyek nem követelnek meg állampolgárságot, pl. az USA fegyveres erői is elfogadnak zöld kártyás jelentkezőket. Illetve az utóbbi években a brit fegyveres erőkben is egyre több a nemzetközösségi katona, mivel az ír vagy nemzetközösségi állampolgárság is elég. De ezek nem jelentenek egyben az Idegenlégióhoz hasonló különálló szervezetet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!