Tegnap Veszprémbe utaztam és útközben megálltunk egy állomásnál. Ott láttam egy másik vonatot és a vagonokon tankok ezrei voltak, melletük pedig katonák! Mit magyarázhat ez meg? Valami nagy konfliktus előjele?
Tankok ezrei? Mekkora vonat volt az? :O
Várpalota környékén vannak rendszeresen hadgyakorlatok, talán ez is azzal kapcsolatos.
van még pár 100 tankja a honvédségnek .. én úgy tudom bizonyos időközönként amúgy is költöztetni kell az állományt szét kell pakolni a konzervált darabokat is ...
De valószínűbb, hogy gyakorlatoztak ..
6-os! Magyarországnak jelenleg 15 db harckész T-72-es tankja van. ezek is a régi M1 első verziósak.
40 van lekonzerválva amiknek a java részét már bontották alkatrészek végett...
kb 750 PSZH van az országban, kézifegyverek ellen védenek, amúgy másra nem jó, könnyű cél. egy 12,7es már röhögve kilövi.
bmp-k tudtommal kihullottak már.
amúgy meg van egy rakat teherautónk, spéci szállítójárművünk,kiszolgált páncélozott (pisztyolt fogja...) HMMWV...
jelenleg Magyarországot a szlovák haderő 3-4 nap alatt a földdel tenné egyenlővé. de legalábbis az összes jelentős vasúti-közúti-infrastrukturális csomópontot szétcsapná, jelentős veszteség nélkül.
magyar haderő nincs.
30 évvel ezelőtt itt Szombathelyen több T72-es volt mint most az országban, nagyobb páncéltörő, rakétás, tüzérségi állománnyal egyetemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!