Tudnátok ezekhez hasonló hatékony fegyvereket írni?
Sziasztok! Nagyon szeretem a II. VH témakörét, azon belül is a technikai eszközöket és a fegyverzetet..
Köztudott, hogy a németek egyik leghatékonyabb fegyvere a Panzerfaust volt, hiszen olcsón előállítható, szinte bárki tudta használni és nagyon jól működött a T-34-esek ellen. Aztán ott van a Sten géppisztoly...
Tudnátok nekem további ilyen filléres, egyszerű de nagyszerű eszközöket, ügyes trükköket stb. írni a hadviselés teréről? Főként II.VH-ra gondolok, de a moderneket is szívesen veszem. Nem baj ha egzotikusabb.
Németeknél az MP40? A háború alatt több mint 1 millió darabot gyártottak belőle, a modern géppityuk ősének tekintik sokan. De linkelek egy oldalt, itt találsz érdekességeket, kísérleti fegyverek részleget is ajánlom nagyon. [link]
De ha akarsz beszélgethetünk is a témáról, engem is nagyon érdekelnek az iylen dolgok.
2 VH : Ratte. Haunebú 3
Modern : Média.
Nekem a PPSh-41 a kedvencem, bár ennek nem főként a fegyver technikai jellege a oka, hanem alapvetően is a Szovjet front a kedvencem a témakörben, onnan pedig ennél szinbólikusabb fegyvert nem igazán találni, talán még a Mosin-Nagant.
Későbbi fegyverek közül meg természetesen az AK-47.
Ott volt a mágneses akna, amit tankok ellen mindkét fél használt. Én ide sorolnám az Mg-42-est is, nem volt éppen filléres, de sajtolással viszonylag nagyon olcsón és gyorsan tudták gyártani így ezzel el tudtak látni minden szakaszt.
Az oroszoknál ott volt a kazettás bomba, ami annyiból állt, hogy sok kisebb bombát dobtak ki egy a repülőgép aljára rögzített dobozból és ez egy elég nagy területet lefedett és a tankok felső páncélját gond nélkül átütötte. Egy-egy ilyen gép konvojokat is megsemmisíthetett egy támadással.
A német Stielhandgranate is az egyszerűségéről volt híres.
A kedvencem az, hogy a háború végén Berlin utcáin elővettek egy Panzer I-es könnyűtankot, átszerelték egyszemélyessé, rögzítettek rá 6 darab Panzerschrenket és ködvetőket, és úgy kívánták használni, hogy a fürgeségét használva kikanyarodik a tankoszlop alé kilövi rá a rakétákat aztán füstöt gerjeszt és eltűnik. Nem tudom végül használták-e csatában.
A T-34 amit leírtál az tipikusan ez a kategória olcsó, megbízható, könnyen javítható, gyors, cserébe gyenge páncélzatú és fegyverű. Viszont egy nap le lehet gyártani ezret is belőle :) Ott van a Luger pisztoly is, mely talán akkor az egyszer romlott el, mikor a Amon Göth le akarta lőni a szerencsétlen zsidót a Schindler listájában. Na meg a Molotov koktél, nem véletlen, hogy a ruszkik találták ki, mert egy időben divat volt a németeknél, hogy nyitott küzdőterű tankokat gyártottak. Ja és a közkatonák kedvence a gyalogsági ásó.
Én viszont arra lennék, kíváncsi, hogy az fajta tapadó bomba ami a Ryan közlegény megmentésében is benne van (zokniba plasztik, azt bekenni gépzsírral és eldobni) vajon működött-e?
A Molotov-koktélt a finnek használták először a "Téli háborúban" az orosz tankok ellen, mert nem volt elegendő páncéltörő eszközük.
A T-34-es harckocsiból 967 került ki a csapatokhoz a német invázió kezdetéig. Abban az időben ( 1941. június 22.) a fegyverzete, páncélzata is korszerűnek számított. A német tankok (összesen mintegy 3000!) közül, talán csak a Pz IV volt egy súlycsoportban vele. Ebből 432 darab állt rendelkezésre...
A németek szervezettségben és taktikában (eleinte a katonák számát és minőségét tekintve is)voltak fölényben, pont mint a franciák ellen, akiket Európa legerősebb hadseregének tartottak, mégis alig több, mint egy hónap után kapituláltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!