Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Katonaként leérettségizni?

Katonaként leérettségizni?

Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek, most fejezem be a 11-et és kedden szeretnék szerződéses katonának jelentkezni, úgy döntöttem hogy közben szeretném megcsinálni az érettségit, ha minden igaz nyáron, júliusban már bevonulhatnék, csak az érdekelne ez az érettségis dolog hogy működne? A kiképzés úgy szeptember végéig lenne, nekem addig elkéne intéznem az esti tagozatos iskolát (ahova nem sűrün tudnék bejárni) persze a tanulással soha nem volt gond, és tudom hogy menne az érettségi is, ezért szeretnék már most talpra állni és kezdeni valamit az életemmel. Szóval ha valaki tud, meséljen nekem hogy is zajlana az érettségim. köszönöm!

2013. márc. 30. 10:57
 1/3 A kérdező kommentje:
angol nyelvizsgám van. középszintű
2013. márc. 30. 10:58
 2/3 kürasszír ***** válasza:
84%

Én levelezőn érettségiztem, most egyetemre járok, szintén levelezőn.

A gimnáziumba levelezőn nem kötelező bejárnod ugyan - estin nem tudom miként megy a dolog - de érdemes szoros kapcsolatot tartani az osztálytársaiddal, hogy tisztában legyél a tanulmányi követelményekkel. Arról sincs fogalmam van-e még egyáltalán külön esti és levelező tagozat.

Ha sikeresen befejezted a 12. évfolyamot, akkor mehetsz érettségizni, ami pont ugyanúgy fog lezajlani, mint a nappalisoké. Először írásbeli, a feladatok megegyeznek a nappalissal. Majd ha ezek sikerültek, akkor a szóbeli jön, itt a tanároknak is van mozgásterük a tételek kiválasztásában.. Amennyiben rendes időben, tavasszal érettségizel, akkor ugyanazokon a napokon fogsz menni, mint a nappalis diákok. Sok sikert kívánok!

2013. márc. 30. 19:30
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem tudtam hogy levelezőn is lelehet érettségizni, így mégjobb, köszönöm szépen!
2013. márc. 30. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!