az már nagyon rég volt
egyébként ma irán újból el akarja foglalni Görögországot?
Őszintén szólva nem nagyon szoktam törődni az ilyesmivel, most mégis érdekelne, hogy miért lettem lepontozva? Nyilvánvalóan érdekelt a kérdés, és időt szántam a keresésre és a feleletre. Mi nem tetszett ebben valakinek?
Köszönöm a választ, és bocsánat az offért...
A legelső görög-perzsa háború (ami a Maratoni csatát is magába foglalta), az -ha jól tudom- nem csak a felkelést segítő Athén miatt tört ki, hanem egy Spárta-Athén csata miatt is. Ugyanis az Athéniak segítséget kértek a Perzsáktól a Spártaiak ellen, amit a perzsák meg is ígértek nekik, egy csekélyke földért és vízért cserébe (ez az ők kultúrájukban kb Athén szuveranitásának elvesztését jelentette, és valamilyen formában az integrálását a Perzsa birodalomhoz - ha jól tudom legalábbis...) Na már most az Athéniak (nagy veszteségek árán) egymaguk is képesek voltak leverni a Spártaiakat, még mielőtt a segítség megérkezett volna a perzsáktól. Csak hogy a perzsák ettől függetlenül még mindig igényt tartottak Athénra és a többi poliszra.
Ui: Hangsúlyozom, hogy nem vagyok biztos a fent leírtakban! Ha tényleg érdekel a dolog, keress utána hitelesebb forrásoknál is!
Azért,mert Leonidas berúgta a követeket abba a nagy fekete lyukba és azt üvöltötte,hogy This is Spartaaaaaaaaa :D
Am viccet félre téve a terület miatt.A Perzsák világuralomra akartak törni + a héber(zsidó) vezetők rábeszélték a Perzsákat,hogy ott sok arany van meg stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!