Hogy működik egy revolver?
Lehet nem a legjobb témába tettem a kérdést,de hátha.
Sokszor látom filmekbe,ahogy a revolverrel nem az elsütőbillentyűt húzzák,hanem az ütőszeget ütik le tenyérrel többször egymás után.
De látni olyat is,amikor simán az elsütőbill.-vel tüzelnek,mint egy modern félautomata pisztollyal.
Tudtommal egy revolvernél,ha meghúzom a 'ravaszt',akkor fordít egyet a táron,közbe megfeszül az ütőszeg,majd tüzel.Vagy rosszul tudom?
Egy fegyverekben jártas ember felvilágosítana?
Manapság csupán a ravasszal is elsül a fegyver, de régebben külön kellett meghúzni a kakast és aztán a ravaszt. Maga a ravasz amúgy a táron forgat egyet.
Ma már nem feltétlenül kell meghúzni a kakast, mert aravasz is elég, de hagyományosan is lehet, és akkor rendszerint nagyobbat üt, de ami fontosabb, hogy kevesebb erő kell a ravasz meghúzásához, így pontosabban lehet célozni.
nem ravasz, hanem elsütőbillentyű!!!
Ahogy a tanárom mondta vala: "ha meg akarod húzni a ravaszt, akkor ki kell menned az erdőbe, elkapni egy rókát és felhúzni a..." tovább nem folytatom :D amúgy jól írták az előttem levők.
"Ahogy a tanárom mondta vala: "ha meg akarod húzni a ravaszt, akkor ki kell menned az erdőbe, elkapni egy rókát és felhúzni a..." tovább nem folytatom :D"
- Neked iskolában tanították a fegyverhasználatot? Ha tetszik, ha nem, gyakori megnevezése az "elsütőbillentyűnek" a ravasz, még ha a tanárok számára mentális maszturbáviót is jelent, ha szóhasználatban beleköthetnek, és demonstrálhatják, mennyivel műveltebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!