Ha kettos allampolgar vagyok lehetek honved tagja?
Nem. A feltételek ezek:
- 18. betöltött életév
- Állandó magyarországi lakhely
- Büntetlen előélet
- Kizárólagos magyar állampolgárság
Nem.
Sőt rendőr sem lehetsz. Még a legközelebbi felmenőid (szüleid) sem lehetnek kettős állampolgárok.
Lehetséges lehet.:)
Ez már a sokadik kérdés ebben a témában és már sokan, sokszor leírták, hogy csak kizárólagos magyar állampolgár lehet tagja a honvédségnek és én is sokadszor leírom, hogy mégis van precedens az ellenkezőjére. Szóval, bár elméletben nem, a gyakorlatban mégis lehetséges az ilyen.:)
Nem találkoztam kivétellel, csak olyannal, akinek kötelezően előírták, hogy a kedves édesanyja mondjon le a német állampolgárságról, ha be akar kerülni a fiúcska.
De ahogy kiderült, hogy a parlamentben is ülnek kettős állampolgárok, úgy el tudom képzelni, hogy itt is van ilyen. Persze nem mindegy, hogy melyik az a másik ország (Izraelt gondolom engednék, Iránt nem)
"De ahogy kiderült, hogy a parlamentben is ülnek kettős állampolgárok, úgy el tudom képzelni, hogy itt is van ilyen. Persze nem mindegy, hogy melyik az a másik ország (Izraelt gondolom engednék, Iránt nem)"
Hangos koppanással leértünk az színvonal aljára. Neked is a jobbik székházból mondják meg, hogy mit kell gondolnod? Mielőtt a félbolond jobbikos kinyitotta a szájacskáját és elmondta, hogy milyen szörnyű, hogy kettős (izraeli) állampolgárok ülnek a parlamentben, mennyire zavart téged ez a tény?
Engem például azért zavar csak most, mert evidensnek gondoltam - mint ahogy a Honvédségnél is -, hogy más állam polgára nem vehet részt benne.
De kiderült egyáltalán, hogy tényleg így van?
"hogy milyen szörnyű, hogy kettős (izraeli) állampolgárok ülnek a parlamentben"
Milyen kettős állampolgárok? Már megint javíthatatlanul optimisták vagytok.
5-ös
Azért nem zavart, mert álmomban sem jutott eszembe, hogy lehet a parlamenti képviselőink között olyan, aki más ország állampolgára is. Most, hogy kiderült vannak ilyenek, bizony nagyon zavar. Pont azért mert egy egyszerű posztos rendőrnél, mint már mondtam még a szülei miatt is kizáró ok.
Téged nem zavar ez a kettős mérce?
Anglia gyarmatbirodalom, ott természetes, hogy kettős állampolgárok betölthetnek bármilyen hivatalt. Hiszen a gyarmatokból gazdagodtak meg. Visszafelé, viszont Indiában, angol állampolgársággal nem lehet hivatalt viselni, hiszen nem felejtették el a kizsákmányolásukat.
Én magunkat gyarmati államnak tartom. A valamikori Magyarország területén született kettős állampolgárokat leszámítva a többieket igenis kizárnám mindenféle hivatallal járó funkcióból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!