Lehetek katona Afganisztánban ha rossz a szemem? Rövidlátó vagyok és kontaktlencsét használok (-3-as). Lövész szeretnék lenni ha leérettségiztem és átestem a kiképzésen. Melleslef nő vagyok.
Legalább azon nem akadtak ki, hogy nő vagy :-)
Amúgy a szemet meg lehet műteni, nekem -6/-7-es volt, 18 éves koromban lézeres műtéten estem át, azóta sincs szükségem szemüvegre (talán feles/-1-es lehet most).
Lehet, hogy nem voltam elég egyértelmű.:) Elnézést, átfogalmazom érthetőbben.
Tehát másfél év múlva érettségizel, vagyis 2014 májusában, ha jól számolom. Mivel a NATO csapatokat a tervek szerint abban az évben vélhetőleg kivonják Afganisztánból, így nincs túl sok esélyed oda kikerülni magyar katonaként. Afgán katonaként esetleg szolgálhatnál ott, csak hát egyrészt nem vagy afgán állampolgár, másrészt nő vagy és ezek kizáró okok arrafelé.
Ha valami csoda folytán a NATO mégis marad, akkor lehet esélyed kijutni, de nem a bevonuláod után azonnal.
Ha rögtön érettségi után jelentkezel katonának, akkor lehet hogy már 2014-ben felvesznek, bár ez elég kérdéses, azt is írhatnám, hogy meglehetősen valószínűtlen.
Mondjuk hogy szerencséd lesz és felvesznek, elvégzed az alapkiképzést, kikerülsz az alakulatodhoz.(lövészként Debrecenbe, Tatára vagy Hódmezővásárhelyre) Innen téged "nullkilométeres honvédként" nincs az a parancsnok aki kivinne magával Afganisztánba. Ez egészen biztos. Le kell szolgálnod minimum 1-2 évet(általában ennél többet) mire azt mondják, hogy már elég tapasztalatod van egy ilyen misszióra. Ezeket így összeadva, 3-4 év mostantól számítva a legkorábbi időpont, hogy kimehess oda.
Remélem ez így már érthetőbb volt.:)
Sok sikert a katonai pályához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!