Ha Észak-Korea egyszer megtámadná Dél-Koreát, és tegyük fel elhárítanák azt, akkor indítana Dél-Korea és az USA ellentámadást?
Szerintem nem valószínű, hogy ezt meg mernék tenni.
Másrészt az, hogy felfegyverzik a teljes lakosságot, szerintem semmit nem jelent. Mindenféle katonai képzettség nélkül hiába szaladgálnak gépfegyverekkel. És szerintem a lakosság nagy része simán megpróbálna meglépni.
"Na jó, de ha most a kezedbenyomnék egy AK-t, te se húznád sokáig mondjuk a Delta Force ellen :D"
Hát én nem, de ha 5 millió ember kezébe adsz?
Akkor maximum mindkét oldalon nagy lenne a veszteség. Képzetlen emberek nem hiszem, hogy sokáig tudnak bármit csinálni a fronton.
Egyébként jó kérdés, szinte egész nap ez jár a fejemben, ugyanis szerintem már épp ideje lenne kezdeni velük valamit, mielőtt a végén elkezdene atomrakétákat lődözni a vakvilágba.
Szerintem nem tudnának minden embert felfegyverezni, nem tudom pontosan, hogy mennyi fegyverük van, de szerintem ennyi biztos nincs.
Meg azért a XXI. században nem sokat számít, ha minden ember kezébe nyomnak egy gépfegyvert, hiszen ott a rengeteg vadászgép, drón, bombázó, hadihajó... Azok ellen meg max. a rakéták érnek valamit, de ugye amikor Líbia harcolt az USA ellen, akkor sem sikerült 1 db gépet sem kilőniük, egyetlen F16-os zuhant le...
Kérdés, hogy lenne-e bárki, aki beáll Észak-Korea mellé, de erősen kétlem. A kínaiak állítólag már unják őket és nem lenne érdekükben szembeszállni az USA-val, oroszok meg dettó.
Szóval szerintem ígyis-úgyis veszítenének, csak max. tovább húznák, mint amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!