Mosz melyik az igaz?
utánna néztem itt. itt azt írták más kérdésben hogy hivatásos katona 75000 keress.ma kaptam egy lapot mert szeretnék jelentkezni.
azt írja röviden:
havi illeték:80507-94008
illetménypótlék10-100% idegen nyelv tudás , ügyeleti díj köztisztviselői illetmény alap 1,9-3,8% illetve gyakorlati potlek7,4 % /nap étkezési ellátás 6000 ft értékű utalvány
leszerelési segély x év x ft (ez lényegtelen)
toborzó pénz 2 havi tavolleti pénz
beleszalnak az úti költségbe
ruházati illetmény 250000 ft
lakhatási kedvezmény
családalapítási támogatás345000 kamat nélkül visszafizetendő 48 hónap alatt
bankszámla költségtérítés
meg még 1-2 dolog. és ezt adták....
amit írtam az a nettó
bfüggő az 106411ft-130873
tudom hogy a 2 fizu ugyan az (a hirdetes és amit írtak az oldalpn) de viszont az egyébb dolgokkal màr bőven 100 fölött van...
A hivatásos katonákról nem írt ilyet senki. A kezdő szerződéses legénységiek keresnek ennyit.(mármint 75 ezer körül) Amit itt leírtál az szintén a szerződésesekre vonatkozik. Ha ezeket összeadod, akkor a bruttó havi illetmény 138 ezer körül van, abból megkap olyan 80-90-et plusz a 6000 forint étkezési utalvány, ha nem igényli a napi egyszeri meleg étkeztetést.(ebédet) Ha a laktanya étkezdéjében ebédel, akkor ezt nem kapja meg. Az útiköltséget minimális mértékben térítik, a valós költség töredékét fizetik. A leszerelési segély, amire azt írtad lényegtelen, az egyik legfontosabb. Ha az nem lenne akkor a szerződésesek nagy része meg sem várná a szerződése végét. Már korábban leszerelnének. Ez a pénz elég jelentős, 6-8 év után már milliós nagyságrendű összeg, amit egyben kapnak meg ha lejár a szerződésük és nem akarnak hosszabbítani.
Ruházati illetmény évente egyszer.
Bankszámla költségtérítés év elején egyszer (2000 Ft)
Lakhatási kedvezmény :D igen, hát hogyne :D Lakhatsz a laktanyában vagy ha van, akkor a nőtlen szállón, teljesen ingyen.
1. kapcsold ki a szótárt!;
2. a szavakat ismerni nem kell számítógép /illeték - illetmény,/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!