Támogatnád, hogy a gyerekeknek kötelező legyen a tagság egy olyan szervezetben, ami militarizmusra neveli őket?
Pl. kötelező legyen a cserkészet, alakuljon valami olyasmi, mint az úttörők, csak nem kommunista, vagy az iskolai tesiórák tartalmazzák gyakorlatilag a katonai kiképzés gyerekekre szabott verzióját.
Én valami olyasmit képzeltem el, hogy olyan lenne, mint az úttörőtábor volt, de nem komcsi, ez kombinálva lenne azzal, hogy az iskolai tesiórák lényegében katonai kiképzések lennének, aztán mindenkinek aki betölti a 14 éves életkort, annak túl kell élnie a vadonban egyedül 1 hónapot.
Mit szóltok az ötlethez? Nem lennének tőle korábban érők a mai elkényeztetett gyerekek?
A cserkészet definíció szerint önkéntes mozgalom, így ennek kötelezővé tétele már nem cserkészet lenne.
Másrészről badarság ezt a militarizmushoz keverni, egyáltalán nem célja erre nevelni. Ha vannak is "katonás" vonásai, pl. fegyelem, alaki gyakorlatok, rohampályák, számháborúk, ezek célja semmiképp sem a gyerekek militarizálása, hanem életrevaló, talpraesett, egészséges fiatalok nevelése, vonzó közösségi élmény adása.
Nem sok értelme lenne. Amúgy ha megnézed az átlag magyar tesiórákat, ugyan ezt látod, amit itt leírtál, csak a túlélő mizéria nélkül. Vegyük például a kislabda hajítást=gránát hajigálás; távolugrás=árokátugrás; és még sorolhatnám a kötelező dolgokat, aminek nem sok értelme van, de csinálni kell, mert jegyet kapsz rá.
Ha ennyire szereted az ilyesmit, menj el katonának. Ott lesz elég tesiórád.
Fiúknak szerintem jó lenne egy ilyen,lenne fogalmuk a csapatmunkáról,közösségről,és hogy milyen is az élet valójában.A vadonos rész viszont egy baromság még is mire lenne jó,Bear Gryillseket akarsz nevelni vagy mi a sz.ar??:D
Legutóbb asszem Spártában volt ilyen hogy 1 hétig vadásznia kellett a vadonban meg helotákat gyilkolászni és csak utána lehetett igazi kőkemény harcos:D
hangya293 válaszára szavazok én is, a cserkészet így egy jó dolog. Kötelezővé akkor sem tenném. (Voltam úttörő, fos volt az egész - nem tanultunk semmit, nem csináltunk semmit. Csak csak hallgattuk vigyázzállásban a sok maszlagot. Legalább túrázni jártunk volna...)
A kötelező sorkatonai szolgálatot viszont visszahoznám. Az 1 hónap vadonban - izé meg akkora baromság... a taigetosz-módszert nem akarod véletlenül bevezettetni? :D
Vadonban? 1 hónapot? Melyikben? Magyarországon?
Kivágnak a pilis kellős közepébe, nap végére lakott területre sétálsz, olyan kis országban élünk, itt nem lehet egy hónapig vadonban túlélni, mert folyton azon kéne agyalnod, hogy kerüld el a turistákat és a lakott területeket. A cserkész az más téma. támogatom.
Tény, hogy kéne valamit csinálni a fiatalokkal, hogy megismerkedjenek pár fogalommal, mint a tisztelet, fegyelem és társaik, de ez a vadonosdi.... ezt ugye te sem gondoltad komolyan? És mellesleg nem csak a gyereken múlik, hogy milyen lesz a viselkedése, a szülőknek kéne jobban odafigyelni a nevelésnél.
A gyerek az gyerek, hülyéskedik, szórakozik, játszik, barátkozik stb., és ez így normális, de van egy határ amit már nem kéne átlépniük. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!