Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mit szólnátok hozzá, ha a...

Mit szólnátok hozzá, ha a háborúkban nem lennének fegyverek, hanem verekednének az emberek, csupán az emberi erö számítana?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 14. 10:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"Becsületesebb az amit leírtam mert pl nem 1 km-ről lőnek fejbe, hanem szemtől szembe harcolsz vkivel...van beleszólásod a harcba stb.A háború íratlan szabályait azért idáig úgy 80-90%osan betartották szerintem."

Milyen íratlan szabályok? A lovagok úgy fosztogatták végig Európát ahogy akarták, a keresztes hadjáratokban pl elterjedt Jeruzsálem elfoglalásakor, hogy az arabok lenyelték a pénzüket, hogy ne szerezzék meg a keresztények... na, emiatt a pletyka miatt kb minden arabot kibeleztek akit csak tudtak.

A zsoldosok ha nem kaptak zsoldot fogták magukat és egész városokat irtottak ki. Lásd a 30 éves háború, ahol becslések szerint a Német-Római Császárság lakosságának fele meghalt.

Továbbá régen ugyan úgy voltak lőfegyverek, íjak, íjpuskák, amikkel szintén lelőhettek több száz méterről. Ja persze, ha földbirtokos voltál akkor lehetett lovagi páncélzatod és talán nem haltál meg az első rohamban.

Butaság, hogy akkor más lett volna a harc, akkor is ugyan úgy az győzött akinek több pénze volt.

2012. ápr. 15. 11:37
 12/22 ThorgilsX ***** válasza:
27%

Naszóval:

1.hagyományorző vagyok... harcoltam pajzsfalban vért nélkül csak gambezonban...túl lehet élni...

2.szép hogy Szun-Ce-től idézel...nem nem ilyen szabályokra gondoltam....

repülőből kiugró pilótát ernyőn nem lövünk le(pl)

3.íjjal kicsit nehezebb lőni mint egy metserlövés puskával...tudom versenyszerűen íjászkodtam míg időm engedte...

2012. ápr. 15. 22:55
 13/22 anonim ***** válasza:

"1.hagyományorző vagyok... harcoltam pajzsfalban vért nélkül csak gambezonban...túl lehet élni..."

Persze, nem éles csatában tompa karddal.

"2.szép hogy Szun-Ce-től idézel...nem nem ilyen szabályokra gondoltam....

repülőből kiugró pilótát ernyőn nem lövünk le(pl)"

Ez valóban egy olyan szabály amit betartanak.

"3.íjjal kicsit nehezebb lőni mint egy metserlövés puskával...tudom versenyszerűen íjászkodtam míg időm engedte..."

Ne gondold azt, hogy mesterlövész puskával olyan könnyű. Pontos számítások kellenek egy több száz méteres lövés precíz elvégzéséhez, nem véletlenül dolgoznak párosával. Sokkal több tudás kell hozzá mint az íjászkodáshoz, ezt nem bántásból mondom, de így igaz.

2012. ápr. 15. 23:07
 14/22 ThorgilsX ***** válasza:
Hm az utolsóban egyet értek, de még is, a vesszőt látod...pajzsot felemeled és van esélyed kivédeni de a mesterlövészt még csak hallani nem hogy látni sem látod.
2012. ápr. 15. 23:09
 15/22 anonim ***** válasza:
Jó, persze, de ha látod az orvlövészt akkor fedezékbe mész. Ha nem látod a nyilast vagy az orvlövészt akkor természetesen nem megy ez így, de ettől még nem lesz "igazságtalan" vagy becstelen. A háborúban a győzelem a cél és az a valószínűleg leghatásosabb módszer, hogy így vagy úgy, de elteszed láb alól az ellenséget :)
2012. ápr. 16. 00:29
 16/22 anonim ***** válasza:

Érdekes lenne, de ugyanolyan valószínűtlen, mint a világbéke.

Emellett, nem feltétlenül a legnagyobb vagy legerősebb győzne. A rómaiak és a mongolok is kis termetűek voltak, mégis ők igáztak le és pusztítottak el népeket, építettek birodalmat, nem pedig a nagydarab afrikai törzsek.

Ha egy nemrég még parasztként/kézművesként élő gyalogos vagy, egy szál pajzzsal meg egy baltával, akkor egy kopjával feléd vágtázó, tetőtől talpig acélba öltözött, egész életében fegyverforgatást tanuló lovaggal szemben kb ugyanolyan esélytelen vagy, mint ma egy tank ellen.

Akkor is és ma is a képzettség, illetve a felszerelés volt a meghatározó(no meg az irányítás, de az nehezebben mérhető).

Persze bizonyos szintig igazad van, könnyebben fordulhattak elő egyenlő küzdelmek, az ilyes fajta kard kard ellen, test test elleni küzdelmeknek pedig megvan a maga "romantikája", aki csinált már ilyet az úgyis tudja. De már a középkorban sem csak ebből állt a küzdelem.

"repülőből kiugró pilótát ernyőn nem lövünk le"

Ami azt illeti, ez azért régebben elég gyakran előfordult, pl van jópár feljegyzés arról, hogy amerikai kísérővadász pilóták ejtőernyőn ereszkedő németet lőttek le.

2012. ápr. 17. 18:35
 17/22 ThorgilsX ***** válasza:
Utolsó!Igazad van,ők voltak a vörös farkúak, a néger pilóták, tudok róla, és ezt nem rasszista megjegyzésenek szánom,tényleg ők csináltak nagy átlagban ilyet.
2012. ápr. 17. 21:34
 18/22 anonim ***** válasza:
Amúgy a terrorbombázások után (amik kölcsönösek voltak) a pilóták helyében én trófeaként tekintettem volna minden lelőtt ellenséges pilótára, még az ejtőernyősökre is. Nem volt amúgy "szokás" az elfogott pilótákkal kissé kegyetlenebbül bánni?
2012. ápr. 17. 22:25
 19/22 anonim ***** válasza:
Akkor Kína nyerne, mert ott laknak a legtöbben ennyi xD
2012. ápr. 23. 09:41
 20/22 ThorgilsX ***** válasza:

Nem volt szokás...A II.vh-ban még (ha csak az égen) de volt lovagiasság.

Én a vadászpilótákra gondoltam.A korabeli bombázókból szinte lehetetlen volt kijutni.

2012. ápr. 23. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!